avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire În ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire În ...

Vă rog etapele de parcurs și documentele necesare pentru:
În prezent sunt cetățean francez, am un pașaport romanesc expirat, plus o copie a certificatului de naștere. Tatăl meu a decedat, sunt unicul moștenitor.
Cum pot intra în posesia apartamentului din București. moștenire de la tatăl meu decedat Iar apoi să îl vând. ?
Mulțumesc anticipat pentru răspuns !
Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 17:24, 23 Aprilie 2024
Dacă aveți pașaport românesc expirat înseamnă că aveți și cetățenie română. Sau ați renunțat la cetățenia română? Ideea e că pentru a intra în posesia apartamentului din București trebuie să dezbateți succesiunea și după aceea, devenind proprietar al apartamentului, puteți să faceți ce doriți cu el. Bine ar fi să vă consultați cu un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama singura mostenitoare a unui apartament oltenashu oltenashu buna seara am sa intru direct in subiect: mama este mostenitoarea unui apartament in urma decesului tatalui meu si implicit sotul nu sa facut nimic de la ... (vezi toată discuția)
mostenire in romania tbei tbei Mama a decedat acum 6 luni si 8 zile. Casa parinteasca plus terenuri sint folosite si vor fi si in continuare de tatal meu care a fost proprietar 1/2 parte din ... (vezi toată discuția)
Mostenire barricade barricade Buna searaBuna ziua! Ma numesc Vali, am 21 de ani si, ca orice user nou, vin cu o intrebare. Parintii mei sunt despartiti de aproximativ 14 ani iar in urma ... (vezi toată discuția)