avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună seara ,în legea 196/2018 nu se menționează ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună seara ,în legea 196/2018 nu se menționează că cenzorul ...

Bună seara ,în legea 196/2018 nu se menționează că cenzorul trebuie sa semneze listele de plata a întrețineri ,dar are ca atribuții verificarea acesteia .
Propietari cum au certitudinea că cenzorul a verificat corectitudinea listelor de plata ,daca pe aceste liste nu se mai găsește semnătură cenzorului ?
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2024
timpuriu, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 17:16, 24 Aprilie 2024
Dreptul de semnatura il are doar presedintele, care valideaza acele liste. Cenzorul e un soi de angajat cu contract de mandat, el raspunde in fata Cex. Li se poate cere garantie , raporteaza activitatea lor membrilor Cex.
Articolul 60
(8) Cenzorul/Membrii comisiei de cenzori, angajat/angajați al/ai asociației de proprietari, este/sunt remunerat/remunerați pe baza unui contract de mandat, conform hotărârii adunării generale a asociației de proprietari, consemnată în procesul-verbal.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2024
latka, moderator
Art.61
...
b) verifica gestiunea financiar-contabila;
c) verifica lunar executia bugetului de venituri si cheltuieli conform documentelor,
registrelor si situatiei soldurilor elementelor de activ si pasiv intocmite de catre
administrator;
Mă gândesc că lista de plată trebuie să fie inclusă în ce scrie mai sus.
Dacă cenzorul verifică, cum poate dovedi altfel decât prin semnătură că a verificat?
Îl credem pe cuvânt?
Fiind un angajat nu semnează documente ale asociației, ci un raport adresat Cex.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modul de verificare a unui cenzor schimbat sorin321 sorin321 Buna Ziua Va rog sa ma lamuriti daca in momentul schimbarii presedintelui,administratorului si cenzorul unei asociatii de propietari....cenzorul nou ales ... (vezi toată discuția)
Noul cenzor vrea să verifice perioada 2010-ianuarie 2019 din cauza unor presupuse nereguli, solicitând 150 de lei/lună verificată. este legal? poate fi asociația obligată să-l plătească? LorenaSt LorenaSt Asociație de Proprietari înființată în 2010 și-a schimbat administratorul în septembrie 2018 și a incheun contract de cenzorat în februarie 2019. ... (vezi toată discuția)
Regimul chitantierelor la o asociatie de proprietari mhlsrb mhlsrb -cotorul chitantierelor (ex 2 al chitantelor taiate de casierul angajat al asociatiei de proprietari) trebuie predat asociatiei pentru arhivare ? -cenzorii ... (vezi toată discuția)