avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Am o fetita de 10 ani si sunt unicul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Am o fetita de 10 ani si sunt unicul parinte, inclusiv ...

Buna ziua,
Am o fetita de 10 ani si sunt unicul parinte, inclusiv in certificatul de nastere. Parintii mei cu care nu am o relatie buna mi-au deschis proces pentru dreptul de vizitare al fetite. Acum suntem in stadiul de pretentii pentru executare silita pentru ca nici eu nici fetita nu am vrut sa ii vedem. Va trebui sa platesc 1000 lei pe zi intarziere.
Ultima data tatal meu a venit cu o declaratie a fostelor colege de la un fost loc de munca care declarau ca nu sunt stabila pshihic si financiar si ca este necesar ca parintii mei sa ma controleze. Nu am vazut aceasta dovada deoarece a fost din start respinsa de judecator.
Dar tatal meu are posibilitati financiare si a platit de-a lungul timpului foarte multe persoane care mi-au fost apropae, colegi si prieteni.

Intrebarea mea este se cat valoreaza aceste dovezi? oamenii au fost platiti evident la vremea respecitva sau in prezent. Noi avem serviciu de resurse umane, chiar daca as fi avut un comportament neadecvat sau as fi incompetenta profesional, cum este posibil ca asemenea hartii sa ajunga in mana tatalui meu?

Imi pot pierde copilul? Pot fi decazuta din drepturile parintesti? Am 47 ani si sunt medic.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 16:40, 24 Aprilie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acum suntem in stadiul de pretentii pentru executare silita pentru ca nici eu nici fetita nu am vrut sa ii vedem.

Buna ziua. Adica exista deja o cauza pe rolul unei instante cu obiect aplicare de penalitati sau cum ?
Si doi, exista deja o alta hotarare definitiva prin care parintilor dvs li s-a incuviintat dreptul la vizita?

Va trebui sa platesc 1000 lei pe zi intarziere.

S-a stabilit deja printr-o hotarare judecatoreasca sau cum? De unde stiti de 1000 lei/zi?
Penalitatea care se poate aplica, deci care se poate aplica, este intre 100 si 1000 lei/zi.
Dar asta nu inseamna ca se va aplica automat, exista niste reguli acolo la incuviintarea de penalitati.
da, am avut un proces cu ei. Au castigat dreptul de a vedea fetita 3 ore o data la 2 saptamani, in week -end doar in prezenta mea. De asemenea au dreptul sa vina sa o vada a 2 a zi de Pasti si de Craciun, si sa participe la ziua ei. Doar in prezenta mea.
Dar noi nu vorbim de 6 ani. Fetita a fost interogata si a spus ca nu vrea sa ii vada, nici macar sa vorbeasca cu ei la telefon.
Pentru aceasta avem acum alt proces cu pretentii materiale. 1000 lei penalizare pe zi in care nu au vazut fetita. Avem si executare silita. Am platit si acolo 3900 lei desi nu am vazut niciodata executorul. Am avut poprire pe salariu.
Acum suntem in pronuntare pentru cei 1000 lei pe zi de intarziere. La acest proces fostele mele colegue au depus declaratii care au fost respinse. Dar nu asta e problema. Putem avea un alt proces sau apel la care tatal meu poate veni cu hartiile. Aceasta este intrebarea- cat valoreaza aceste hartii? Sunt persoane platite, evident...dar cat conteaza asemenea declaratii pentru mine ca mama? Cat pot pierde din asta?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
doamna, dvs trebuie sa va faceti aparari valide din punct de vedere juridic in situatia dvs,
modul in care dvs formulati intrebarile aici, nu le face apte sa primeasca un raspuns juridic,
probabil ca nu intelegeti in ce consta o judecata si cum trebuie sa abordati problema,
cu sinceritate va recomand sa apelati la cineva care poate sa va evalueze obiectiv dosarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul tatalui dupa finalizarea divortului. amalia8elena amalia8elena Sunt divortata de 2 ani aproximativ, am custodia celor doua fetite minore. Tatalui i s-a stabilit un program de vizita si plata unei pensii alimentare de 460 ... (vezi toată discuția)
Raspuns urgent, va rog alyna25 alyna25 Buna seara, Ma numesc Aly, si sunt in proces de divort cu sotul meu si nu ne intelegem asupra dreptului de vizitare al fetitei noastre de doar 1 an. Nu ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutor executare silita progam de vizitare minor maraispas1 maraispas1 va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Am o ordonanta presedentiala definitiva si irevocabila prin care s-a stabilit domiciliul copilului la mine si ... (vezi toată discuția)