avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Sunt ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Sunt divortata ...

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Sunt divortata si am un minor pentru care e stabilit un program de vizita ca urmare a unei hotarari judecatoresti. Mentionez ca minorul este la mine.
Sotului meu i se intampla foarte des sa nu poata respecta programul respectiv din diferite motive invocate de el, si din acest motiv solicita sa recupereze perioadele respective ulterior, asa cum vrea el.
Doresc sa stiu daca am obligatia legala sa-i dau minorul pentru recuperarea perioadelor respective cand el nu a putut sa ia minorul, si daca da, care este actul normativ in care se specifica acest lucru.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 16:54, 24 Aprilie 2024
Buna ziua, Nu aveti obligatia sa ii dati copilul la sau pentru recuperari. Nu acesta a fost scopul instituit de legiuitor si dispus de instanta atunci cand a stabilit un program de vizita. Daca ex-sotul nu respecta programul este treaba si riscul lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, în baza unei hotărâri judecătorești este stabilit ... BALOSINRODICA BALOSINRODICA Bună ziua, în baza unei hotărâri judecătorești este stabilit un program de vizita pentru minorul care se afla la mine. Doresc sa va întreb dacă în ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizitare minor amalia_andreea amalia_andreea Am si eu o nelamurire privind urmatoarea situatie: Sotul a obtinut pron ordonanata presedintiala un program de vizitare minor, prin luarea copilului la ... (vezi toată discuția)
Tatal nu se mai intereseaza de copil....ce pot sa fac? maryandra maryandra Sunt in proces de divort si am propus un program de vizitare al fetitei, program cu care sotul meu a fost de acord.Ceea ce ma ingrijoreaza este faptul ca sotul ... (vezi toată discuția)