avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de urbanism FALS
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de urbanism FALS

Doresc sa vand un teren mostenit.
Am cerut de la primarie certificatul de urbanism.
MI s-a eliberat un certificat FALS in care se spune ca terenul nu are iesire la strada!
In realitate terenul ARE iesire la DOUA strazi, lucru ce apare pe schite si actele cadastrale etc. si se poate dovedi cu poze/filmari de la fata locului.
Ce am de facut?
Reclamatie la prefectura, deschis dosar penal persoanei respective pt fals in acte si inscrisuri, sau ce altceva ma sfatuiti?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:34, 25 Aprilie 2024
Fals inseamna altceva decat o eroare nevinovata. Verificati intai ca au inteles bine, discutatio, facetio adrese la primarie, eventual cu un avocat. Nu va suparati din primul moment sarind cu acuzatii fara sustinere, intai cercetati.
Cand prezinti toate actele, cartea funciara si documentatia cadastrala cu schite plus fotografii de pe teren, de unde se vede clar ca exista deschidere la 2 strazi, si primaria iti emite un certificat de urbanism in care spune ca terenul NU ARE deschidere, nu cred ca poate fi vorba de "eroare nevinovata" nici de "acuzatii fara sustinere".


Liliana Gradinaru a scris:

Fals inseamna altceva decat o eroare nevinovata. Verificati intai ca au inteles bine, discutatio, facetio adrese la primarie, eventual cu un avocat. Nu va suparati din primul moment sarind cu acuzatii fara sustinere, intai cercetati.

Contestati actul administrativ in instanta, mergeti la avocat, notificati primaria etc. YTot ar trebui sa ajungeti inainte la un avocat cu actele alea.
Daca insa va axati pe falsuri si alte alea, pierdeti timp risipind energia. Sigur,m daca e important pentru dv sa aratati cat de falsificatori sunt, puteti actiona ca atare. E nevoie sa cereti sanctionari administrative ale functionarilor, poate actiuni penale... V-ar trebui un avocat mai degraba orientat pe penal.
Daca insa scopul dv. principal este sa obtineti un certificat de urbanism ca sa va terminati demersurile privitor la teren, atunci folositi energia in acest sens. Nimic nu se obtine fara efort, aveti grija spre ce le orientati.
Ultima modificare: Joi, 25 Aprilie 2024
Liliana Gradinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor! incadrare juridica pt defrisarea unei livezi... pacurar pacurar Va rog sa ma ajutati, cum pot sa reclam si unde si pentru ce infractiune sau concurs de infractiuni? Pur si simplu ni s-a furat livada. Pot sa zic si furt, ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren intravilan gheciu gheciu Buna ziua, Urmeaza sa achizitionez un teren intravilan in mediu rural.Pe acest teren este o casa paraginita( in proportie de 90%) care nu e conectata la ... (vezi toată discuția)
Ce legatura are iesirea din indiviziune cu certificatul de urbanism? Anomiskaracuda Anomiskaracuda CE LEGATURA ARE IESIREA DIN INDIVIZIUNE CU CERTIFICATUL DE URBANISM? Am de impartit cu o ruda un teren de 260 m patrati plus constructie, am fost la ... (vezi toată discuția)