avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna seara, inselaciune + uz fals ? Am si eu o ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna seara, inselaciune + uz fals ? Am si eu o intrebare la dvs ...

Buna seara, inselaciune + uz fals ?

Am si eu o intrebare la dvs daca stiti ce se va intampla pe viitor, va rog frumos. Baiatul meu in varsta de 28 ani care l-as face eu in mai multe feluri insa nu imi permit sa vorbesc asa aici, a facut o boacana destul de mare pe internet. Si-a facut un cont fals cu nume de fata, poze ale unei fete din afara si a inceput sa "agate" pe internet. Probabil la inceput a fost in scop de gluma, dar dupa i-au venit idei mai mari si mai proaste. Cand l-am prins am citit doar o singura conversatie de la un singur baiat, din ce am vazut vorbesc de cateva luni. Problema mare este ca, in cateva randuri in intervalul de 6 luni a inventat o poveste ca sa il "inmoaie" pe respectivul baiat si sa il ajute de buna voie cu niste bani, care am depistat ca acei bani din spusele mamei lui au fost imprumuturi in banci, pe care nu le-a mai platit si asa s-a aflat totul. De curand mama baiatului l-a contactat (ea crede ca e fata) si i-a scris cateva mesaje si a spus ca va face o plangere la politie pe baza transferurilor catre contul bancar si a tuturor conversatiilor.

Acum vin si eu si va intreb pe dvs.. este copilul meu, nu ma lasa inima sa ii fac niciun rau in niciun fel dar si-a dat seama ce a facut si vrea sa recunoasca totul daca va fi reclamat. Este vorba de o suma nici mica dar nici mare, si anume de 7000 lei, care i-a propus acelei femei sa ii restituie in interval de 2-3 saptamani, insa ea nu a fost de acord si a spus ca va continua cu plangerea la politie.

Vin si va intreb, ce se poate face in aceasta situatie ? Pana la urma se va afla ca este defapt un cont fals si ca intentia a fost de a "castiga" niste bani, insa ce articole din codul penal se clasifica aici si care ar fi pedepsele ?

Precizez ca vrea sa ofere totul inapoi si sa recunoasca greseala. Dar totusi va dati seama, ca orice parinte, nu vreau sa-mi vad copilul la inchisoare pentru o prostie banala pe internet ca este el bolnav (metaforic vorbind). Va rog frumos sa ma sfatuiti si sa ma incurajati cat mai bine, pentru a sti la ce sa ma astept.. ce articole se incadreaza, ce pedepse.. daca poate scapa daca recunoaste si restituie.. precizez ca femeia nu vrea sa discute sub nicio forma si doar a amenintat cu politia.

Va rog frumos sa tratati cu seriozitate, sunt doar un parinte adus la limita puterilor cand am aflat..

O seara frumoasa va doresc !
Ultima modificare: Joi, 25 Aprilie 2024
oldschool, utilizator
Cel mai recent răspuns: anatiti , utilizator 09:28, 29 Aprilie 2024
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fapta fiului d-voastra de se prezenta cu o calitate mincinoasa cu scopul de a obtine castiguri in bani este inselaciune conform art. 244 alin. 2 Cod pen. care prevede pedepse de la 1 la 5 ani Intrucat fapta s-a repetat, exista si forma continuata a infractiunii ceea ce poate adauga un spor de pedeapsa de pana la 3 ani - art. 36 Cod pen. Daca nu a mai facut si alte fapte de acelasi fel - avea cont fals, dobandise experienta, nu pare sa fi fost atras sexual de celalalt baiat, cu toate ca nu puteti exclude nici varianta asta, chiar daca castigul material pare tinta principala, de ce sa fi facut doar o singura victima?
Partea buna este ca in cazul art. 244 Cod pen. impacarea partilor inlatura raspunderea penala.Asadar solutia e simpla: ii platiti victimei banii si va impacati. Chiar si asa exista posibilitatea sa mai fie si alte victime.
Va garantez ca nu, l-am luat la "scuturat" pana a spus tot in fata mea. Pur si simplu a pornit de la o simpla gluma de a se da fata ca sa rada probabil de niste baieti, dupa i-au venit alte idei prostesti.

Precizez si sunt sigur ca este singura victima si paguba (imprumuturile, transferurile catre el) sunt in valoare de 6800 lei, asta ar fi partea celelalte parti.

Mai precizez si faptul ca nu are cazier, nu are nici macar o amenda de autobuz vreodata, deci istoric negativ in spate nu are.. e prima si sper sa fie si ultima.

Articolele spuse de dvs sunt cu executare sau se poate si cu suspendare si supraveghere ?

"ii platiti victimei banii si va impacati" - asta incercam sa facem, insa mama victimei nu vrea sa discute de asa ceva (desi si el are 25 ani) si a amenintat doar cu politia. Daca femeia respectiva nu doreste impacare sub nicio forma, ar fi urmari destul de grave, nu ?

Daca a depus o plangere recent, stie cineva cam cat ar dura pana sa se deschida un proces in privinta lui si cam cat ar dura ?

Multumesc !
Ultima modificare: Vineri, 26 Aprilie 2024
Manuela Rășină, administrator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chestiunea ca l-ati "scuturat" si v-a spus tot adevarul ... are 25 de ani, doamna, daca cei 7000 erau stransi pentru o operatie de schimbare de sex credeti ca va spunea asta?
Daca e o singura victima, pentru 7000 de lei nu o sa mearga la inchisoare. O sa primeasca cel mult o condamnare de 1-2 ani cu suspendarea executarii pedepsei, in functie de circumstantele concrete. Insa, in primul rand, pentru o eventuala impacare ar trebui ca discutiile sa se poarte intre barbatii de 25 de ani, asistati de avocati, nu intre mamele acestor barbati. Inainte de incercarea de impacare fiul d-voastra ar trebui sa ofere suma de 7000 de lei din doua motive: arata ca regreta fapta si repara prejudiciul produs prin infractiune; pentru ca oricum in latura civila a procesului penal o sa-l oblige instanta sa-i dea inapoi. In caz de refuz de primire a banilor din partea victimei sa faca o oferta reala de plata
Ultima modificare: Joi, 25 Aprilie 2024
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Sunt tatal lui, nu mama .

Al meu are 28 ani, iar victima 25, dar raspunde mama lui pentru el si nu vrea sub nicio forma sa accepte niciun ban. Ne-a blocat peste tot si amenintat cu politia si a spus ca vorbim cand se va ocupa politia de caz.. deci cel mai probabil vom astepta si in momentul judecatii, cand judecatorul va ordona sa restituie banii fortat, atunci o va face.

Am incercat sa iau eu legatura cu mama baiatului respectiv sa ii explic situatia sa ii spun ca defapt acel cont nu e fata, e baiat si sa ne cerem scuze pentru toate problemele create si sa restituim suma + anumite pagube cerute de ea daca era nevoie, insa fara succes.

O singura victima este, fara alte plangeri, fara cazier, fara istoric negativ.
Ultima modificare: Vineri, 26 Aprilie 2024
Manuela Rășină, administrator


oldschool a scris:

Sunt tatal lui, nu mama :D.
Al meu are 28 ani, iar victima 25, dar raspunde mama lui pentru el si nu vrea sub nicio forma sa accepte niciun ban. Ne-a blocat peste tot si amenintat cu politia si a spus ca vorbim cand se va ocupa politia de caz.. deci cel mai probabil vom astepta si in momentul judecatii, cand judecatorul va ordona sa restituie banii fortat, atunci o va face.
.

Eu tocmai va scrisesem ca ar fi bine sa dati banii INAINTE de proces nu sa asteptati sa va oblige judecatorul. Se tine seama de asta inclusiv la durata si modalitatea de executare a pedepsei si exista chiar posibilitatea sa se pronunte o solutie de clasare pentru lipsa interesului public in urmarirea faptei penale. Dar daca d-voastra vreti sa va oblige judecatorul ... asta e. Victima nu vrea sa se impace? E dreptul lui! Nu vrea primeasca banii? Faceti oferta reala de plata prin executor judecatoresc. O sa-i fie greu sa explice in fata judecatorului de ce nu vrea banii cu care a fost pagubit cat timp e clar ca Vespasian avea drepate: banii nu au miros.

Alte discuții în legătură

Tocmeala...la politie ? gigelas gigelas Buna seara, In urma unui accident rutier cu victima,soferul vrea sa se tocmeasca,intr-un fel, asupra cuantumului despagubirilor fata de victima,insa numai in ... (vezi toată discuția)
Bună seara, vin și eu cu un subiect mai complex. am un băiat ... unsimpluom80 unsimpluom80 Bună seara, Vin și eu cu un subiect mai complex. Am un băiat în vârstă de 24 ani, muncește.. de câteva luni vorbește cu o fata pe internet (asa ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor mihaela786 mihaela786 am un frate care este acuzat de tentativa de omor, impreuna cu un alt baiat au batut un barbat mai in varsta , respectivul baiat il acuza pe fratele meu ca ... (vezi toată discuția)