avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna seara, inselaciune + uz fals ? Am si eu o ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna seara, inselaciune + uz fals ? Am si eu o intrebare la dvs ...

Buna seara, inselaciune + uz fals ?

Am si eu o intrebare la dvs daca stiti ce se va intampla pe viitor, va rog frumos. Baiatul meu in varsta de 28 ani care l-as face eu in mai multe feluri insa nu imi permit sa vorbesc asa aici, a facut o boacana destul de mare pe internet. Si-a facut un cont fals cu nume de fata, poze ale unei fete din afara si a inceput sa "agate" pe internet. Probabil la inceput a fost in scop de gluma, dar dupa i-au venit idei mai mari si mai proaste. Cand l-am prins am citit doar o singura conversatie de la un singur baiat, din ce am vazut vorbesc de cateva luni. Problema mare este ca, in cateva randuri in intervalul de 6 luni a inventat o poveste ca sa il "inmoaie" pe respectivul baiat si sa il ajute de buna voie cu niste bani, care am depistat ca acei bani din spusele mamei lui au fost imprumuturi in banci, pe care nu le-a mai platit si asa s-a aflat totul. De curand mama baiatului l-a contactat (ea crede ca e fata) si i-a scris cateva mesaje si a spus ca va face o plangere la politie pe baza transferurilor catre contul bancar si a tuturor conversatiilor.

Acum vin si eu si va intreb pe dvs.. este copilul meu, nu ma lasa inima sa ii fac niciun rau in niciun fel dar si-a dat seama ce a facut si vrea sa recunoasca totul daca va fi reclamat. Este vorba de o suma nici mica dar nici mare, si anume de 7000 lei, care i-a propus acelei femei sa ii restituie in interval de 2-3 saptamani, insa ea nu a fost de acord si a spus ca va continua cu plangerea la politie.

Vin si va intreb, ce se poate face in aceasta situatie ? Pana la urma se va afla ca este defapt un cont fals si ca intentia a fost de a "castiga" niste bani, insa ce articole din codul penal se clasifica aici si care ar fi pedepsele ?

Precizez ca vrea sa ofere totul inapoi si sa recunoasca greseala. Dar totusi va dati seama, ca orice parinte, nu vreau sa-mi vad copilul la inchisoare pentru o prostie banala pe internet ca este el bolnav (metaforic vorbind). Va rog frumos sa ma sfatuiti si sa ma incurajati cat mai bine, pentru a sti la ce sa ma astept.. ce articole se incadreaza, ce pedepse.. daca poate scapa daca recunoaste si restituie.. precizez ca femeia nu vrea sa discute sub nicio forma si doar a amenintat cu politia.

Va rog frumos sa tratati cu seriozitate, sunt doar un parinte adus la limita puterilor cand am aflat..

O seara frumoasa va doresc !
Ultima modificare: Joi, 25 Aprilie 2024
oldschool, utilizator
Cel mai recent răspuns: anatiti , utilizator 09:28, 29 Aprilie 2024
Pai asta spuneam, eu am spus ca ii pot da in decurs de 2 saptamani maxim 3 toti banutii dar nu a lasat loc de negociere si pace deloc. Si nu stiam cum sa fac, dar am sa va urmez sfatul cu executorul judecatoresc si sa am dovada platii.

Stiti cumva cam cat ar dura pana se afla toata nebunia asta de catre oamenii legii si pana se deschide un proces, pana va trebui sa se pronunte ?
Ultima modificare: Vineri, 26 Aprilie 2024
Manuela Rășină, administrator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adevarul este ca nimeni nu stie cat poate dura un dosar la parchet. Caile parchetelor din Romania sunt mai misterioase decat Caile Domnului. Insa daca puteti face rost de bani in 1-2 saptamani cand ii aveti trimiteti-le prin posta cu confirmare de primire o scrisoare recomandata prin care le scrieti ca le dati banii inapoi INDIFERENT daca vor sau nu sa se impace si ii rugati sa fie intelegatori. Daca nu va rspund in termen de 2-3 zile mergeti la executor.
P.S. Daca nu va descurcati cu continutul scrisorii reveniti aici ca va ajutam.
P.P.S Trebuie sa intelegeti si supararea mamei victimei si a victimei, nu e vorba doar de bani ci mai ales de ridicolul situatiei. Poate ca tanarul luase deja inelele de logodna.
Ultima modificare: Vineri, 26 Aprilie 2024
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca banii au fost primiti prin intermediul unui cont bancar, restituiti banii in acelasi cont si ati rezolvat o parte din problema fara interventia unui executor judecatoresc.....pastrati extrasele bancare ca dovada a primirii si restituirii sumei/sumeloor respective.
Dati imediat banii inapoi prin banca sau notariat si mergeti la politie unde este facuta reclamatia. Politia sau procurorul va decide ce va urma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, vin și eu cu un subiect mai complex. am un băiat ... unsimpluom80 unsimpluom80 Bună seara, Vin și eu cu un subiect mai complex. Am un băiat în vârstă de 24 ani, muncește.. de câteva luni vorbește cu o fata pe internet (asa ... (vezi toată discuția)
Tocmeala...la politie ? gigelas gigelas Buna seara, In urma unui accident rutier cu victima,soferul vrea sa se tocmeasca,intr-un fel, asupra cuantumului despagubirilor fata de victima,insa numai in ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor mihaela786 mihaela786 am un frate care este acuzat de tentativa de omor, impreuna cu un alt baiat au batut un barbat mai in varsta , respectivul baiat il acuza pe fratele meu ca ... (vezi toată discuția)