avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Tatal meu a decedat, iar eu si fratii mei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Tatal meu a decedat, iar eu si fratii mei am facut ...

Bună ziua,

Tatal meu a decedat, iar eu si fratii mei am facut succesiunea dupa el la aproape doi ani distanta. Intre timp, pana la dezbaterea succesiunii, am descoperit ca ar fi avut si un teren in afara localitatii noastre, teren despre care noi nu stiam absolut nimic. Mentionez ca nu am fost o familie foarte unita, iar tata a fost plecat in strainatate multi ani, lucru care nu ne-a apropiat foarte mult, părinţii find divorţaţi...

Terenul in sine ar fi grevat de doua ipoteci. Noi cum nu stiam nimic, am decis sa facem succesiunea dupa bunurile despre care stiam ceva (o cota de apartament si niste bani) si sa facem ulterior un supliment, timp in care doream sa cautam mai multe detalii, sa aflam si noi despre ce e vorba. Menţionez că niciunul nu trage niciun folos de pe urma acestui teren, momentan nici nu ştim unde este localizat exact, fiindcă actele găsite sunt incomplete, iar localitatea se afla la o distanta mare de locul unde locuim noi, toti avand locuri de munca, familie etc...

Ipotecile acestea, aparent, sunt la niste institutii financiare care astazi nu mai exista, deoarece au fost incheiate acum mai mult de 15 ani...In toti anii acestia, de la plecarea lui in strainatate si pana la deces, si chiar si dupa, nu am primit nicio scrisoare, nicio instiintare, nimic, de la nicio institutie sau cineva. Stiu asta, fiindca unul dintre noi copiii am locuit in apartamentul unde el avea cota si unde avea si domiciliul din tara.

Intrebarea mea este: avand in vedere toate acestea, noi am putea fi trasi la raspundere in baza articolului 1119 din Codul Civil pentru rea credinţă şi ascunderea unui bun?
Ultima modificare: Joi, 25 Aprilie 2024
Fantasmagoric, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:01, 26 Aprilie 2024
Nu nu ati ascuns niciun bun. Fiind ipotecat, creditorii stiu de el, îl au la dispoziție.
Vedeți cu actele, ca să suplimentati succesiunea si apoi va ocupați de radierea ipotecii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme teren succesiune Subutic Subutic Bună ziua, Tatăl meu a decedat, iar eu cu frații mei trebuie sa ne ocupam de succesiune. Problema este ca am descoperit ca tata a avut un teren la tara ... (vezi toată discuția)
Fals in declaratii jinga_adrian jinga_adrian buna ziua. am imprumutat pe cineva cu o suma de bani printr-un act notarial cu garantie reala mobiliara. garantia era reprezentata de 2 chioscuri ce sunt ... (vezi toată discuția)
Procedura renuntare la drept mostenire bbt bbt Vreau sa renunt la partea care mi se cuvine dintr-o mostenire .Dar sa explic situatia: dupa decesul tatalui meu cu 7 ani in urma,eu ca unic fiu am facut ... (vezi toată discuția)