avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sanctiune operatiuni de cabotaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sanctiune operatiuni de cabotaj

Buna ziua,

Este cumva posibil ca, în ciuda faptului că am efectuat operațiuni de cabotaj într-un stat membru UE cu ceva timp în urmă, să fiu amendat de vreuna dintre autoritățile române ca operator rutier de transport de mărfuri pentru aceste activități? Vreun control de la ANAF sau altceva.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:24, 27 Aprilie 2024
Potrivit Regulamentului 1072/2009, orice operator de transport rutier de mărfuri care efectuează operaţiuni contra cost în numele unui terţ, titular al unei licenţe comunitare şi al cărui conducător auto, dacă este cetăţean al unei ţări terţe, deţine un atestat de conducător auto, are dreptul să efectueze operaţiuni de cabotaj:
- cu acelaşi vehicul sau, în cazul unei combinaţii cuplate, cu autovehiculul aceluiaşi vehicul, până la trei operaţiuni de cabotaj consecutive unui transport internaţional dintr-un alt stat membru sau dintr-o ţară terţă în statul membru gazdă, odată ce au fost livrate mărfurile transportate în cursul transportului internaţional care îl are pe acesta ca destinaţie. În cursul unei operaţiuni de cabotaj, ultima descărcare înainte de părăsirea statului membru gazdă are loc în termen de şapte zile de la ultima descărcare a mărfurilor introduse în statul membru gazdă în cadrul operaţiunii de transport internaţional care îl are pe acesta ca destinaţie.

De asemenea, Regulamentul 1055/2020 a reglementat că, operatorii de transport rutier de mărfuri nu pot să efectueze operaţiuni de cabotaj cu acelaşi vehicul sau, în cazul unei combinaţii cuplate de vehicule, cu autovehiculul aceluiaşi vehicul, în acelaşi stat membru pentru o perioadă de patru zile ulterioară încheierii operaţiunii sale de cabotaj din statul membru respectiv.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte danny_boy danny_boy Buna ziua,daca merg cu o dubita sa aduc 500 kg de marfa din Germania in Romania,auto este proprietatea firmei care este si beneficiarul marfii ce acte sunt ... (vezi toată discuția)
Litigiu cu isctr sovira sovira Buna ziua, sunt transportator rutier de marfuri cu sediul in Bucuresti si detin mai multe capete de tractor cu, care tractez semiremorci la o companie din ... (vezi toată discuția)
Atestat profesional DavidH DavidH Conduc camion de 20 de tone în Germania, dar fără atestat, doar cu tahograf, imi este permisă conducerea acestui camion ? (vezi toată discuția)