avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conflict dezvoltator loc parcare tip Klaus
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conflict dezvoltator loc parcare tip Klaus

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie :

In urma cu 2 ani am achizitionat un apartament si un loc de parcare suprateran, in promisiune este specificat "Locul de parcare 25-26" cu suprafata de 12 mp.

La ultima discutie cu dezvoltatorul acesta mi-a relatat faptul ca va exista un sistem "Klaus"

Ceea ce cred ca s-a intamplat este ca, in acte, pentru obtinerea autorizatiilor, acestia au specificat un nr de locuri de parcare, care puteau fi acoperite doar prin folosirea acestor sisteme "klaus".

Dezvoltatorul urma de dezafecteze aceste sisteme la receptia blocului, urmand sa rezulte parcari simple, supraterane. Se pare ca ceva "atentii" nu au functionat si acum sunt obligati sa puna acele sisteme pentru a putea obtine autorizatia finala.

Evident, costul acestora incearca sa ni-l impute noua, promitentilor-cumparatori, invocand faptul ca ne vom putea bucura de 2 locuri de parcare la pret de unul + pretul sistemului Klaus (5000 euro)

Altfel, suntem amenintati cu reziliera contractului de vanzare cumparare pt parcare.

Avand in vedere ca pretul sistemului nu e deloc de neglijat (aproximat 5000 de euro), ce solutii am si cum as putea aborda aceasta situatie ?

Mentionez ca in antecontract nu am nicaieri mentionat ca vor exista doua locuri de parcare, ci doar "loc parcare nr 25-26"

Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 26 Aprilie 2024
in2ition, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:49, 27 Aprilie 2024
Din moment ce s-a precizat Locul de parcare 25-26" cu suprafata de 12 mp., îi spuneți ca dvs știați ca vor fi sistem Klaus sau similar și v-ați gândit ca nu a menționat tipul pentru ca probabil nu știa exact ce va instala. Legislația spune ca un loc de parcare are suprafața minima de 2,3 x 5 mp. Era logic faptul ca nu au cum să încapă două locuri pe 12 mp decât dacă sunt în sistem Klaus sau similar. Dacă nu, îi spuneți ca a făcut o promisiune falsă în fața notarului, Nu aveți de ce să îi dați bani înapoi. Atenție să nu treacă mai mult de 6 luni de la data la care trebuia să semneze Contractul de vânzare cumpărare. În interiorul acestei perioade trebuie să îl chemați la notar să semneze, notificandu-l în conformitate cu promisiunea de vânzare-cumpărare. Altfel legal vă poate da banii de avans înapoi și să se pună părțile în situația de dinaintea semnării
Intai nu inteleg ce act de cumparare a parcarii aveti. Pare ca aveti o promisiune, nu stiu. Trebuie vazut exact actul, promisiunea sau vanzarea, ca sa intelegem exact ce puteti face. TRebuie vazut si ce alte elemente gasim, daca exista reclame, ce promit, daca exista mentionat undeva sistemul etc.
Va recomand sa mergeti la un avocat sa vedeti cum anume puteti proceda. Trebuie sa existe si planuri, schite, trebuie vazut ce detineti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune de vanzare, contract de vanzare Coca94 Coca94 Bună seara! Ma confrunt cu următoarea problema: O cunoștință a dorit sa achiziționeze un apartament într-un bloc nou. Acest lucru se întâmpla la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, solicit informații la următoarele probleme: un bloc ... Maria2934 Maria2934 Buna ziua, Solicit informații la următoarele probleme: Un bloc nou format din 2 scări cu parcare subterana și parcare supraterana. Accesul in imobil se ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare nemenționat in promisiune v-c, dar menționat ... Jessica123 Jessica123 Loc de parcare nemenționat in promisiune V-C, dar menționat in Contractul V-C Buna ziua, Revin cu scenariul următor, adăugând o mențiune legată ... (vezi toată discuția)