avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... buna ziua sunt membru al comitetului din asociația de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

buna ziua sunt membru al comitetului din asociația de proprietari ...

buna ziua sunt membru al comitetului din asociația de proprietari
un vecin ne amenința ca ne da in judecata si ca va cere daune, pentru următoarele probleme:
- președintele nu are proprietate in bloc, si nu a prezentat cazierul la adunarea generala in care a fost ales
- de câteva luni tot din cauza acestui proprietar reclamant am pierdut si cenzorul care si a dat demisia (a făcut reclamați la primărie ca nu semnează lisata si ca exista greșeli in calcul).
- proprietarul in cauza a făcut mai multe contestați dar noi ca cex si președinta am hotărât sa nu mai răspundem.

acum câteva zile avocatul care li reprezintă nea trimis o solicitare si ne cere copii după toate listele de plata si răspunsurile plus registrul intrări ieșiri.

eu ca membru al comitetului voi fii bun de plata in caz ca asociația pierde, din ce am înțeles de la mai muți vecini dansul ar vrea daune de de câteva mii de lei.

Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
ionescupopescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 02:33, 27 Aprilie 2024
Potrivit prevederilor art. 56 din legea nr. 196/2018,

(1) Președintele asociației de proprietari este candidatul, membru al asociației de proprietari, ales prin voința sa și a jumătate plus unu din numărul proprietarilor prezenți în cadrul adunării generale ( membru al asociației de proprietari - proprietarul semnatar al acordului de asociere sau al unei cereri depuse la asociație )

Potrivit dispozițiilor art. 46 din aceeași lege, are dreptate și in privința cazierului judiciar :

(7) Nu pot fi alese sau numite în funcție de conducere, administrare ori control din cadrul asociațiilor de proprietari persoanele care au suferit condamnări, în baza unor hotărâri judecătorești rămase definitive, pentru infracțiuni de natură economico-financiară.

(8) Anterior alegerii sau numirii într-o funcție de conducere, administrare ori control din cadrul asociațiilor de proprietari, persoanele candidate trebuie să dovedească în adunarea generală respectarea prevederilor alin. (7), pe baza cazierului judiciar eliberat conform prevederilor legale în vigoare și, în cazul administratorului și al cenzorului ori, după caz, al membrilor comisiei de cenzori, și a documentelor care să ateste pregătirea profesională în domeniu.

(9) Prin excepție de la prevederile alin. (8), sub sancțiunea anulării hotărârii de numire/alegerii într-o funcție de conducere, administrare ori control din cadrul asociațiilor de proprietari, cazierul judiciar poate fi prezentat comitetului executiv în termen de cel mult 5 zile de la data adunării generale.

Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~