avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Probleme Politia Romana
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Probleme Politia Romana

Buna ziua!
Prietena mea a avut o situatie neplacuta cu Politia Romana.
In timp ce conducea prin Bucuresti, o bucata generoasa de astfalt s-a desprins, care i-a blocat roata de la masina si nu a mai putut face nimic.
Speriata a sunat la 112 sa o ajute si a venit un echipaj de politie.
Domnul politist foarte nervos, i-a ordonat sa traga masina pe dreapta, desi nu avea cum pentru ca roata era blocata, si a inceput sa se poarte urat cu ea sa ii spuna ca nu are timp de femei la volan, sa ii spuna ca e trilu lilu, surda si analfabeta.
Ea l-a rugat sa nu ii mai vorbeasca asa si sa nu fie nesimtit, ca urmare i-a dat o amenda de 4 puncte + 660 ron.
Ce poate sa faca in aceasta situatie?
Poate sa conteste aceasta amenda avand in vedere ca nu s-a produs situatia din vina ei, ci din caua carosabilului? Nu mi se pare corect ca tot ea sa sufere daune cu masina si sa primeasca si amenda in acelasi timp.
De aseemnea, se poate face reclamatie impotriva domnului politist fara maniere?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:52, 1 Mai 2024
Buna ziua!
Ce poate sa faca in aceasta situatie?
...
De aseemnea, se poate face reclamatie impotriva domnului politist fara maniere?

Da, poate sa faca plangere contraventionala la judecatorie si petitie/reclamatie impotriva domnului politist fara maniere la structura ierarhica, exista si varianta on line.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala sandaionichente sandaionichente am primit amenda de circulatie pentru faptul ca am derapat intr-o curba, mentionez ca drumul era acoperit cu mazga, nu aveam viteza decat vreo 40 km/ora, dar ... (vezi toată discuția)
Bună seara! va rog sa îmi spuneți ce as putea face în următoarea ... Anaelena89 Anaelena89 Bună seara! Va rog sa îmi spuneți ce as putea face în următoarea situație. Azi m-a oprit un echipaj de politie pt ca nu am oprit la linia de cale ... (vezi toată discuția)
Abuz din partea organelor de politie rutiera Ofefei Ofefei In timp ce ma aflam in spatele masini mele, int-o curte din orasul Bragadiru, pe poarta a intrat o masina de politie care a oprit in fata mea si a colegului ... (vezi toată discuția)