avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua tuturor, Moștenire , succesiune , după ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua tuturor, Moștenire , succesiune , după decesul părințiilor ...

Buna ziua tuturor, Moștenire , succesiune , după decesul părințiilor eu și fratele meu am dobindita fiecare 1/2 din apartamentul părinților decedați, fratele meu la împuternicit pe fiul meu biologic să-l reprezinte în tot ce însemna înțelegere,
acte , etc fratele fiind plecat din tara.Bun pina aici , eu vreau sa mă mut in apartament așa cum și părinții doreau dar nu au apucat să facă un demers in acest sens , fratele a cedat cota sa 1/2 din apartament băiatului meu, practic am eu 1/2 de după moștenire/ succesiune și băiatul tot 1/2,.Băiatul nu vrea să-mi de-a dreptul de a locui în acel apartament și dorește o suma pe care eu in acest moment nu o am in totalitate ( el vrea toți banii o data urgent) si nici nu am de unde sa împrumut pentru a face suma totala ceruta de baiat pt cei 1/2 primiti de la fratele meu, Băiatul vrea sa cumpere acea parte de 1/2 partea mea iar eu nu doresc sa vind baiatului care oricum peste timp tot lui ai va reveni ,si chiar daca as vinde suma nu ar ajunge pt un alt imobil in care sa locuiesc eu și actuala mea sotie . Ce se poate face in această situație , daca eu mă mut in apartament ce risc ? Mulțumesc anticipat tuturor pentru răbdare, interes , timp și sfat.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:45, 1 Mai 2024
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legal, aveți tot dreptul de a locuit în apartament și de a-l folosi. Sunteți la fel de coproprietar ca fiul dvs.
În rest, riscați bălăcareală, scandal și diverse șicane. De exemplu, fiul va poate schimba yala, vinde din lucruri, se poate muta și el acolo și sa facă traiul la comun un calvar etc etc etc.

~ final discuție ~