avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Sunt pensionata pe caz de boala si vreau sa renunt ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Sunt pensionata pe caz de boala si vreau sa renunt ...

Buna ziua.
Sunt pensionata pe caz de boala si vreau sa renunt la pensie dar nu inainte de a avea garantia ca voi fi angajata si ca ma descurc deci o perioada de o luna as vrea sa ma suprapun.

De la 1 septembrie pensionarii de gradul 1 si 2 au dreptul de a cumula pensia cu alte venituri?????Precizez ca voi lucra ca ingrijitoare batrani in austria care va fi sub forma de geverbe PFA considerat venit independent. Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 1 Mai 2024
Catalina Carta, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:24, 1 Mai 2024
De la 1 septembrie 2024:

În sistemul public de pensii, pensionarii pot cumula pensia cu venituri dintr-o activitate pentru care se datorează contribuții de asigurări sociale, potrivit Codului fiscal, precum și persoanele care desfășoară activitate în calitate de prestator casnic, potrivit Legii nr. 111/2022, și care datorează contribuția de asigurări sociale, indiferent de nivelul acestora, cu excepția:
a) soțului supraviețuitor beneficiar al unei pensii de urmaș care realizează venituri lunare aflându-se în una dintre situațiile prevăzute la art. 6 alin. (1) lit. a), b) sau d), mai mari decât salariul minim brut pe țară garantat în plată;

b) pensionarului, beneficiar al unei pensii anticipate, care realizează venituri lunare aflându-se în una dintre situațiile prevăzute la art. 6 alin. (1) lit. a), b) sau d)..
Ultima modificare: Miercuri, 1 Mai 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din septembrie intra în vigoare noua lege a pensiilor adica ... colosal14 colosal14 Din septembrie intra în vigoare noua lege a pensiilor adica nu ai voie sa cumuleze pensia cu salariul daca lucrezi la privat? (vezi toată discuția)
Pensionari anticipat pot cumula pensia cu salariul in noua lege ... Dobritaion Dobritaion Pensionari anticipat pot cumula pensia cu salariul in noua lege a pensiei? (vezi toată discuția)
Cumularea pensiei cu alte venituri IonIoanaAnca IonIoanaAnca Pensiile - Legea 360/2023 - Noua lege a pensiilor Bună dimineața! Am câteva întrebări, vă rog frumos, legate de articolul de azi ”Cumularea ... (vezi toată discuția)