avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie,Va rog sa mi spuneți in cazul demisiei cum se ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie,Va rog sa mi spuneți in cazul demisiei cum se stabilește ...

Demisie,Va rog sa mi spuneți in cazul demisiei cum se stabilește preavizul,conform codului muncii sau contract colectiv de.munca la nivel de ramură.Sunt salariata în învățământ,didactic auxiliar, cu mulțumiri anticipat vă mulțumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:31, 2 Mai 2024
Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
Am înțeles, mulțumesc,însă unitatea școlară spune că respectam codul.muncii,însă noi avem contract colectiv.la.nicel de ramura de anul trecut după greva,din iulie unde scrie clar 10 zile calendaristice,codul.muncii spune 20 zile.lucratoare.Cum e corect?va rog sa.mi spuneți.Contractul colectiv la.nivel de ramura atunci ce rol.mai are daca nu se respecta?_
Se respecta contractul colectiv de munca.

Codul Muncii stabileste durata maxima a termenului de preaviz in cazul demisiei unui salariat. Art.81 alin.4 C.mun. , al carui text, l-am postat anterioar, prevede ca ; Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile ...

~ final discuție ~