avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua! Va rog frumos indrumare pe o problema ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua! Va rog frumos indrumare pe o problema legata de “tehnica” ...

Buna ziua!
Va rog frumos indrumare pe o problema legata de “tehnica” unui proces.
Daca la primul termen de judecata, reclamantul si-a modificat cererea de chemare in judecata si instanta a dat termen ( amanare) pt a se depune intampinare, care este considerat primul termen de judecata? Primul termen la care a fixat procesul ( cand partile au fost legal citate) sau urmatorul, cand paratul isi prezinta intampinarea?

Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:00, 21 Mai 2024
Buna ziua!
Tehnica unui proces, are o denumire precisa, si anume procedura.
Primul termen de judecata a fost acela care a fost deja, cel pana la care reclamantul si-a modificat cererea.
Care este scopul pentru care va intereseaza acest lucru? Intreb sa vad daca gasim alta solutie la problema dv., care o fi ea.

Buna ziua stimata dna av!

Ma intereseaza sa stiu daca se mai pot invoca exceptii( de ex lipsa interes/ litispendenta/conexare). Mai sunt ai alte litigii pe rolul unor instante. Nu stiu cat temei juridic ar fi pt invocarea unor exceptii, dar ma intereseaza sa stiu daca procedura permite aceste lucruri la urmatorul termen.

Multumesc

Liliana Gradinaru a scris:

Care este scopul pentru care va intereseaza acest lucru? Intreb sa vad daca gasim alta solutie la problema dv., care o fi ea.

Depinde in legatura cu ce anume. Totusi, nu ne interesam intai daca nu care cumva am putea invoca ceva si gasim noi apoi daca ne intereseaza efectiv sa ridicam vreo ceva... nu asta e logica procedurala.
Discutati cu un avocat pana la termenul urmator, oricum trebuie sa depuneti intampinare.

~ final discuție ~