avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Factură Electrica intârziată
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Factură Electrica intârziată

Bună ziua.
Din luna decembrie 2023 (inclusiv) nu am primit nicio factură de la Electrica Furnizare (curent).
Am transmis la timp indexul autocitit în noiembrie, februarie, martie și aprilie (in decembrie și ianuarie cei de la Electrica având tot sistemul electronic in mentenanță) și am transmis 3 sesizări privind neprimirea facturii pe adresa de e-mail dedicată.
In mai am primit o factura pentru toate cele 5 luni nefacturate, cu o sumă mare, evident.
Există vreo prevedere legală care să îmi permită să plătesc factura in cauză în mai multe rate (4-5), fără a fi penalizat (debranșat)?
Mulțumesc.
Ultima modificare: Vineri, 3 Mai 2024
Ivan. Suciu, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:34, 3 Mai 2024
Da, se depune cerere pt eșalonare la ei.
Ce idee, dvs ca tot ati dat citirea, știați cat va va veni, deci era ok sa puneți bani separat sa aveti pt factura când va veni.
Mulțumesc.
Sigur că am pus banii de-o parte.
Dar e vorba de principiu.....

gi-jane2 a scris:

Da, se depune cerere pt eșalonare la ei.
Ce idee, dvs ca tot ati dat citirea, știați cat va va veni, deci era ok sa puneți bani separat sa aveti pt factura când va veni.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De regula, ceri eșalonare când nu ai bani pt plata , nu de principiu.

~ final discuție ~