avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli mandate postale Adunarea Generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli mandate postale Adunarea Generala

Buna ziua.
Anterior intrunirii Adunarii Generale a asociatiei de proprietarari din bloc am primit in cutia postala 2 avize (mandate postale) de la administratia asociatiei) ca sa luam la cunostinta de tinerea Adunarii Generale la o anumita data. Noi nu am semnat initial si de aceea ni s-au transmis aceste mandate postale. Nu am fost la posta sa le ridicam.
In schimb, am fost prezenti la Adunarea Generala si am semnat, dar la intretinere pe luna respectiva au aparut cheltuieli cu aceste mandate postale.
Din moment ce am fost prezenti si am semnat mai trebuie sa platim aceste cheltuieli? Practic daca am fost prezenti la Adunarea Generala si am semnag inseamna ca am luat la cunostinta, nu?

Este legal sau nu?

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 3 Mai 2024
diablo, utilizator
Este legal sa plătiți acel cost, din moment ce convocarea dvs. s-a făcut prin poștă.
E în concordanță cu legea 196/2018.
Pai si atunci semnaturile din cadrul adunarii generale ce rol au?

Adica trebuie semnaturi pentru convocare si semnaturi pentru luarea deciziilor?

Practic cei care sunt prezenti la adunarea generala sunt obligati sa semneze hotararile luate si pentru prezenta.

Si din moment ce am fost prezenti ni se incarca cheltuielile pentru obtinerea semnatuilor de convocare.

Mi se pare o aberatie legislativa.

Cum unul poate sa semneze convocarea tot asa poate sa nu fie prezent.

Adica sunt fortat sa fiu instiintat pe banii mei.

Cum ziceam, o lege aberanta facuta de oameni fara cap.

Convocara a fost facuta prin afis jos la scara, de ce au mai trebuit trimise si mandate postale?

E primul bloc la care se procedeaza asa.

Si inca un lucru, in lege se spune de mandat postal cu confirmare de primire. Noi nu am confirmat nimc. Confirmarea inseamna sa mergi la posta cu avizul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Mai 2024
diablo, utilizator
Nu e primul bloc, sau prima asociatie unde se întâmplă
Din moment ce nu ați semnat tabelul nominal convocator (așa ați scris în primul mesaj) legea 196/2018 prevede a doua metoda, înștiințare prin poștă. Serviciul, cerut de lege, e pe numele dvs., deci plata a cui ar trebui sa fie ?

Așa prevede legea la art. 47 și dacă vi se pare aberantă, protestati în fața parlamentului, unde a fost adoptată, asociația nu are nici o vină.

Prin semnătura inițială confirmați ca ați luat la cunoștință de convocare.
Din ce inteleg eu in lege scrie recomandata postala cu cofirmare de primire. Confirmarea de primire inseamna ca factorul postal trebuie sa obtina o confirmare in scris de la destinatar, ceea ce nu s-a intamplat.
Nu mai lungiti discutia, reclamați la primarie sau dați în judecată asociația, dacă sunteți convins că aveți dreptate. Eu v-am prezentat temeiul legal , nu mai am nimic de adăugat.

Alte discuții în legătură

Bună ziua doresc lumuriri cu privire la aplicarea prev art.47 ... 1qPaul 1qPaul Bună ziua Doresc lumuriri cu privire la aplicarea prev art.47 alin.3 pct.b, și alin.4 prin care 20 % din membrii unei asociații de proprietari care doresc ... (vezi toată discuția)
Convocare ag de catre 20% dintre locatarari Claudia G. Claudia G. Ca simplu locatar, impreuna cu alti locatari, insumanand 20% din totalul locatarilor am convocat AG. Mentionez ca nu avem presedinte ( si a dat demisia), iar ... (vezi toată discuția)
Care este logica legii? VictorArditti VictorArditti In legea asociatiilor de proprietari se solicita tabele convocatoare pentru prima adunare generala si pentru cea reconvocata. Care este logica acestei ... (vezi toată discuția)