Ce înseamnă PV necomunicare date în cazul meu?
Repet , eu NU am primit vreun act,amenda,/ bon, nimic mi-ar fi solicitat să comunic date.
Pur și simplu, în timp ce parcasem mașina și îmi plăteam prin SMS o oră de parcare, am văzut un tip care stătea la câțiva metri de mașina mea și tasta ceva în aparatul lui.NU mi-a dat vreo hârtie ,nu mi-a lipit nimic pe parbriz, doar m-a amenimțat că voi plăti 500-1000 lei și a plecat.
Întrebarea mea era ,cum.pot eu să aflu acum dacă am sau nu am de plată ceva și cum pot plăti imediat, pt că vreau să plec din țară în vacanță pt o perioadă mai lungă și nu pot sta 6 luni să păzesc cutia poștală să văd când trimite poliția locală solicitarea de date și apoi PV-ul de amendă.
Chiar nu există,în țara noastră,o cale civilizată de a afla dacă ai vreo amendă de plătit și să o poți achita,prompt??
6 luni este un termen incredibil de lung, să aștepți să afli dacă ai sau nu o amendă.
Chiar nu se poate afla în alt mod,mai curând??
latka a scris:
În maxim 6 luni, conform OG 2/2001, ar trebui ca să aveți un PV de contravenție pentru necomunicare date, deci cam în maxim 6 luni fără vreo săptămână ar trebui sa primiți o astfel de comunicare. Termenul de comunicare e de 5 zile, de la data primirii plicului.
De obicei apare în cutia dvs. poștală un aviz, precum că aveți ceva la oficiul poștal, pentru care se solicită prezenta la oficiu pentru a semna de ridicare.