am un contract de munca cu 30 de zile calendaristice preaviz la demisie si 15 zile lucratoare la concediere. cum pot pleca de azi in 15 zile ?
daca as pleca cu lichidare la zi asta ar presupune pierderea unor drepturi salariale pentru zilele lucrate si neplatite inca ? la lichidare la zi poate angajatorul sa se opuna si sa ceara 15 zile de preaviz?
Daca aveti in contract 30 de zile preaviz in cazul demisiei, sunteti obligat sa-l efectuati, conform art 79 lit 1 Codul muncii (perioada de timp necesara angajatorului sa gaseasca om in locul dvoastra). Angajatorul poate renunta partial sau total la preaviz, caz in care scrie pe demisia dvoastra acest lucru.
Mai este varianta incetarii contractului cu acordul partilor, cand stabiliti de comun acord cu angajatorul data incetarii contractului (conform art.55 lit b).
In nici unul din cazuri nu beneficiati de somaj (numai la concediere sau la expirarea duratei unui contract pe durata determinata).
Ocupati cumva un post de conducere de aveti perioada de preaviz de 30 de zile in cazul demisiei? In caz contrar, aceasta este de 15 zile.
Iar in cazul concedierii conform contractului colectiv de munca la nivel national pe anii 2007 - 2010, perioada de preaviz este de minim 20 de zile lucratoare.
nu am post de conducere deci pot pleca cu 15 preaviz chiar daca in cim scrie ca e 30 . aici itm-ul cum a aceptat contract cu preaviz 30 de zile cand nu eram post de conducere ???
nu am nevoie de somaj de vreme ce plec pentru alt post mai bun la alta firma. chiar daca e criza se pare ca eu am reusit sa plec de pe un post pe unul mai bun in timp ce din pacate multi devin someri.
teoretic voi pleca cu acordul partilor