avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz contract munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz contract munca

care sunt obligatiile angajatului din momentul depunerii demisiei din functie de manager? trebuie sa stau 15 zile cf codul muncii din momentul depunerii demisiei? daca de comun acord cu angajatorul pot pleca in acelasi moment in care am depus demisia, mi se opresc si drepturile salariale sau curg pina la cuantum 15 zile de preaviz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:18, 9 Martie 2011
In cazul demisiei angajatul are obligatia efectuarii preavizului stipulat in contractul de munca. Angajatorul poate renunta ca angajatul sa efectueze acest preaviz, salarizarea fiind facuta numai pentru perioada in care a prestat activitate.
FredSiBarney a scris:

care sunt obligatiile angajatului din momentul depunerii demisiei din functie de manager? trebuie sa stau 15 zile cf codul muncii din momentul depunerii demisiei? daca de comun acord cu angajatorul pot pleca in acelasi moment in care am depus demisia, mi se opresc si drepturile salariale sau curg pina la cuantum 15 zile de preaviz?

Daca angajatorul renunta la efectuarea preavizului, atunci raportul de munca va inceta la data depunerii cererii de demisie, iar dvs veti fi remunerat pana la data incetarii raportului de munca.

Daca veti efectua preavizul, atunci veti fi platit si pentru perioada de preaviz.
Functia de manager este o pozitie de conducere, prin urmare preavizul ar trebui sa fie de 30 zile calendarestice cf CM. Verificati ce scrie pe CIM-ul dvs.
Nu este obligatoriu sa fie 30 de zile preavizul in cazul unei functii de conducere ... Termenele de preaviz de 15, respectiv 30 de zile calendaristice, au caracter imperativ ca durată maximă, ceea ce înseamnă că părţile pot negocia o durată mai mică.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada preaviz pentru functia manager proiect informatic cor 213906 dudutz dudutz Buna-ziua, Mi-am depus demisia saptamana trecuta iar directorul agentiei unde lucrez m-a anuntat ca sunt obligat contractual sa raman 30 de zile in perioada ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa-mi dau demisia fara sa mai fiu obligata sa mai vin de a doua zi la servici? elnyy elnyy Deoarece am niste probleme legate de sanatate, as dori sa-mi dau demisia fara a mai fi obligata sa vin de a doua zi la servici. In cazul ca mi se va aproba ... (vezi toată discuția)
Preaviz 15/30 zile. Vioreld Vioreld salutare. un salariat, angajat ca inginer, care este si sef departament unde se incadreaza daca e vorba de preaviz in cazul demisiei: la maxim 15 zile ... (vezi toată discuția)