avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, am și eu o situatie mai ciudata. Dețin ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, am și eu o situatie mai ciudata. Dețin 50% dintr-un ...

Bună ziua, am și eu o situatie mai ciudata. Dețin 50% dintr-un apartament cu 4 camere, restul de 50% îl deține fosta mea soție, cu care sunt în proces de partaj de 1 an. Deoarece fosta mea soție nu mai locuiește în apartament de 6 luni, am decis sa ma întorc în apartament sa locuiesc eu. Dar administratorul refuza de peste 2 luni sa ma pună la plata intretinerii. Face acest lucru pt ca eu sa nu pot demonstra la procesul în curs ca plătesc întreținerea pt apartament. Ba mai mult, el face legea în bloc de 15 ani și a convins și pe președintele asociației. Cu toate cererile mele scrise, cu tot cu răspunsul Primăriei, tot continua acest abuz. Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 00:59, 21 Mai 2024
Fosta soție plătește chiar dacă nu locuiește, pt ca asa a demonstrat la proces ca ea contribuie la cheltuielile apartamentului. Eu nu pot dovedi ca locuiesc acolo la tribunal. Este singurul motiv pentru care apartamentul ii va fi atribuit ei în natura, eu fiind nevoit sa primesc sulta.

gi-jane2 a scris:

Locuiește o singura persoana și e la plata întreținerii, o persoana. Ce vreti mai mult de atât, sa platiti pt 2?.
Platiti dvs intretinerea prin op. Daca locuiti acolo și plătește altul, e perfect. Soția, fosta de ce plateste inyretineeea daca nu locuiește?

Da, am domiciliu trecut în C.I. si am 50% din apartament. Însă procesul de partaj este pe rol, la tribunal eu nu pot dovedi ca locuiesc acolo, fosta sotie sustine prin emailuri adresate asociatiei ca eu nu locuiesc acolo. Am platit deja prin internet pt luna Martie, dar nu cred ca asta va conta la tribunal, pt ca va susține ca e doar o "plata fake".

eugenoctavian1968 a scris:

Părerea mea este că ar trebui să vă vedeți de treabă, locuiți liniștit în apartament, aveți domiciliul în C. I trecut acolo?
Aveți hotărâre definitivă că dețineți 50% din apartament?
Fosta nu poate vinde fără acordul dumneavoastră! Interesați-vă mereu de situația plăților pentru întreținere, dacă e ceva de plată, plătiți prin bancă să aveți o dovadă de netăgăduit că ați plătit și vedeți-vă de viață!
Dacă fosta este "generoasă" și plătește ea, e treaba ei, înseamnă că are bani!
După cum s-a mai scris, în apartament locuiește o persoană, la plată e trecută o persoană, asta e!

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți la dispoziție și proba cu martori in instanță...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai mult, incercati sa discutati cu presedintele as. prop.
Cand efectuati plata la as. prop., solicitati sa fiti trecut dvs. pe chitanta.
Daca si fosta sotie achita, sumele respective pot fi considerate ca plati intr-un cont special (comisia de cenzori poate face acest lucru).
Sunt de acored cu opiniile exprimate de catre @eugenoctavian1968 si @mira55.
Avem gradina mare!
Am vorbit cu noua Presedinta a Asociatiei inainte de Paste. A zis sa stau linistit ca se rezolva. Si cand a venit raspunsul, era mai rau ca cele de dinainte. Pentru ca de fapt raspunsurile sunt scrise de avocata fostei sotii. Am platit deja prin internet pe luna Martie, pt ca nu vrea sa-mi incaseze banii cash.