avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, Am avut o actiune in instanta impotriva ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, Am avut o actiune in instanta impotriva politiei pentru ...

Buna ziua,

Am avut o actiune in instanta impotriva politiei pentru anularea unui P.V. al unei contraventii (care presupunea si suspendarea dreptului de a conduce). Plangerea a fost respinsa de catre instanta, primind acasa comunicarea hotarii.

Intrebarile mele sunt:
- Pe hotarare CNP-ul meu era gresit, pot face ceva in aceasta privinta? Intarzie intregul proces cumva, pot sa ma duc sa predau permisul si asa?
- Daca doresc sa predau permisul care sunt pasii? Trebuie sa astept dupa hotararea definitiva, sau pur si simplu ma duc si predau permisul.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:14, 7 Mai 2024
1. Nu contează, nu afectează procesul juridic de predare permis.
2. Dacă în 30 de zile nu depuneți apel, atunci mergeți după trecerea acestui interval și va legalizati hotărârea ca definitivă. De la expirarea termenului de apel aveți încă 30 de zile sa predați permisul , însoțit de copia hotărârii legalizate.

Ultima modificare: Luni, 6 Mai 2024
latka, utilizator
M-am dus azi la judecatorie pentru indreptarea problemei cu CNP-ul. Totusi nu inteleg cum calculez cele 30 de zile pentru expirarea termenului de apel. Termenul a fost 4 aprilie, pe 15 aprilie a fost redactata comunicarea, pe 16 aprilie a fost expediata de judecatorie, pe 18 aprilie mi-a fost adusa la domiciliu. Deci cand as putea legaliza hotararea ca fiind definitiva?
Din data de 18 aprilie, incepind cu ziua urmatoare, aveti 30 de zile sa depuneti apel.
Daca trece termenul de apel, dupa aceea mai numarati inca 30 de zile in care trebuie sa predati permisul, impreuna cu copia hotaririi legalizate. Legalizarea o faceti tot in aceasta ultima perioada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotărâre judecătorească permis Andrei Gabriel10 Andrei Gabriel10 Am pierdut un proces împotriva unui PV de contravenție pentru suspendare permis pe data de 08.02.2023 si au trecut cele 30 de zile in care pot face apel ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala Vaetis Vaetis Bună seara! Am primit o hotărâre nefavorabila de la judecătoria Craiova(amenda contravențională data de IPJ+permis reținut pe 30 zile), la care pot face ... (vezi toată discuția)
Depunere permis dupa respingere plângere contravențională ... mediterana mediterana Depunere permis dupa respingere plângere contravențională Buna ziua, aș dori sa mă lămuresc ce am de făcut, pentru a nu a avea surpriza că mai ... (vezi toată discuția)