avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... TVA ,pers fizica ,vanzari apartamente noi in anul 2010
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

TVA ,pers fizica ,vanzari apartamente noi in anul 2010

Am construit 10 apartamente ,cu antecontract am vandut in anii 2007 si 2008,dar la notar mergem acum (din cauza actelor )in 2010,cum va fi cu TVA-ul ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 19:31, 10 Martie 2010
cum va fi cu taxa din ce punct de vedere?

ati incasat avansuri in baza antecontractului? daca da, ce valoare au acestea?
valoare 80000 Eu/ apart,da am incasat
trebuia sa va inregistrati in scopuri tva la atingerea plafonului de 35.000 euro.
Care este procentul 5 sau 19 % ?
Daca cumparatorul are dreptul ,si imobilul corespunde pt Tva 5% ,si asa se trece in contract #-o Eu ca vanzator la stat platesc tot 5% ?

Alte discuții în legătură

Recuperare diferenta tva la imobilele noi Adina Horvat Adina Horvat Buna ziua! Am facut un antecontract privind cumpararea unui imobil nou in luna mai 2008.La acea data am achitat cu titlu de avans, valoarea totala a ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un apartament si vanzatorul nu doreste sa returneze tva (diferenta de 14%) zoe1704 zoe1704 In anul 2008 am contractat un apartament (neconstruit la acea data) prin incheierea unui antecontract de vanzare – cumparare cu scadenta in ianuarie ... (vezi toată discuția)
Tva 5% dariuss dariuss Buna ziua. Am si eu aceeasi problema cu cota unica de 5%. Am cumparat 2 ap anu trecut si ambele antecontracte sunt facute pe numele meu dar asta nu cred ca ... (vezi toată discuția)