avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Salut. Dețin permis de conducere .Am mai multe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Salut. Dețin permis de conducere .Am mai multe categorii de conducere .Pot să anulez o categorie ?..

Salut. Dețin mai multe categorii de conducere .Pot să anulez o categorie ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. E ca si cand ati cere sa anulati diploma de bacalaureat la materia matematica. Daca nu mai doriti sa conduceti categoia aceea de vehicule nu o mai faceti si gata.
Este lege ? La fiecare categorie se deține aparte in permis de conducere . Nu văd comunul cu bacalaureat.

Adalbert Gabriel Gazdovici a scris:

Nu. E ca si cand ati cere sa anulati diploma de bacalaureat la materia matematica. Daca nu mai doriti sa conduceti categoia aceea de vehicule nu o mai faceti si gata.

Ultima modificare: Marți, 7 Mai 2024
Libertatea, utilizator
acest răspuns util
Anularea unui drept castigat s-ar face cu un motiv, motiv care poate pune in discutie si dreptul de a conduce alta categorie. E mai simplu sa nu conduceti acea categorie.
Daca doriti, dati delalii, poate intelegem.
Ca idee mi-a relatat un domn ca la innoirea permisului, nu i-a mai dat dreptul sa conduca camioane si l-a lasat doar cu categoria b, omul avand 82 de ani.
Ultima modificare: Marți, 7 Mai 2024
gi-jane2, moderator
acest răspuns util

Libertatea a scris:
Este lege ? La fiecare categorie se deține aparte in permis de conducere . Nu văd comunul cu bacalaureat.

Da, este lege. Exista principii de drept general aplicabile care poate va fac sa intelegeti mai bine. Dreptul de a conduce anumite categorii de autovehicule este acordat cetatenilor romani in anumite conditii. E un drept, nu o obligatie, asa ca cetateanul care are acest drept e liber sa-l exercite sau nu. Unul dintre principiile importante ale dreptului este acela ca un drept nu poate fi limitat sau desfiintat decat in conditiile stabilite de lege. OUG 195/2002 - Codul Rutier- si Regulamentul de aplicare al acetui cod stabilesc conditiile in care se acorda dreptul de a conduce autovehiculele si stabilesc si conditiile in care se pierde acest drept.

~ final discuție ~