avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Card de debit pt depunerea partii mele in urma ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Card de debit pt depunerea partii mele in urma succesiunii, se vinde casa!Va rog foarte mult sa ma ajutati, incerc sa detaliez ...

Buna ziua! Va rog foarte mult sa ma ajutati, incerc sa detaliez pe scurt! Anul trecut s.a facut o succesiune a casei, care s-a impartit in 3 : mama mea, sora si eu! Pentru ca sora mea avea datorii f mari la banca, neplatite (inconstienta) 68000lei, din cauza ei s-a tinut o licitatie de ia luat partea banca! Licitatia s-a tinut acum in aprile! Sora-mea a determinat-o pe mama mea sa vanda casa ea locuind in oras Chitila si sa cumpere in Bucuresti unde suntem si noi!
Eu nu pot sa merg cu ele sa particip la vanzarea casei pentru ca am o problema de sanatate si sora.mea mi-a spus ca sa chem un notar acasa sa-mi dea o imputernicire semnata de mine, ca nu ma afecteaza, nu pierd partea mea pentru ca la vanzarea casei notarul o sa calculeze vazandu-ma in contract ca,copropietara!
INTREBARE : pentru ca eu nu am incredere in mama si sora, eu neputand participa la vanzarea casei, va rog din suflet sa-mi spuneti daca eu ii dau sorei o imputernicire cu semnatura pentru a putea vinde mama mea, imi pierd partea interpretandu-se ca renunt la partea mea pentru ca e vanzare? Nu stiu daca notarul o sa ia in calcul sa nu se atinga de banii ce imi revin mie si sa NU mi se dea partea mea de bani cand semneaza mama mea pentru vanzarea casei!
Mii de multumiri si speranta ca o sa-mi raspundeti !
Nu stiu de ce nu pot sa deschid mesajele primite de persoanele binevoitoare sa ma ajute cu raspunsuri !?
Ultima modificare: Marți, 7 Mai 2024
David777, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alina-Andreea Plugaru , Avocat 16:42, 7 Mai 2024
Din speta dumneavoastra rezulta ca dumneavoastra si mama dumneavoastra sunteti coproprietarii imobilului. Vanzarea se poate realiza numai cu acrodul ambelor parti. Astfel, in urma vanzarii bunului veti beneficia de pretul aferent cotei din bun de care dispuneti. Notarul o sa va explice toate aceste detalii si este dator sa aplice in mod corect dispozitiile legale. Nu aveti de ce sa va faceti griji!

O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire diversu diversu Mama vrea sa imparta valoarea casei intre mine si sora mea ,dar sa-i dea ei 75%. Eu la cat % am dreptul tatal fiind decedat (vezi toată discuția)
Se poateface vanzare-cumparare? aydaayda aydaayda buna ziua,asi dori daca se poate sa mi se dea un raspunsla intrebarea mea: sora mea a facut vanzare cumparare la casa parintilor mei,in contract este trecut ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unei case fara acordul unuia din mostenitori GabrielaSN GabrielaSN Mama mea are un apartament pentru care a facut acte de succesiune dupa moartea tatalui meu acum 4 ani. Mostenitori santem eu, sora mea si mama. Toate trei ... (vezi toată discuția)