avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitare de drept/judecătorească
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitare de drept/judecătorească

Bună ziua. Soțul meu a fost condamnat pentru un accident rutier, cu sentința în 22.04.2019, fără victime. A primit 1 an și 2 luni cu suspendare. Au trecut cei 2 ani de supraveghere, și cei 3 ani pentru reabilitare. Reabilitarea cazierul judiciar nu s-au realizat din oficiu. Știu că pentru condamnările până în 2 ani, reabilitarea se face din oficiu, nu judecătorească. Am câteva întrebări.
1. Ce este de făcut în acest caz?
2. Cât durează soluționarea cererii pentru reabilitarea judecătorească?
3. Noi suntem din Bacău. Daca sunăm la cazier, pentru reabilitarea de drept, vom reuși fără a mai face cerere pentru reabilitare judecătorească?
Cel mai recent răspuns: Alexandra Dogaru , Avocat 18:32, 8 Mai 2024
Buna ziua, in cazul in care cei de la caziere nu sterg fapta ca urmare a reabilitarii de drept, reabilitarea de drept trebuie constatata prin instanta. Pentru demersuri, ar fi bine sa angajati un avocat.
Bună seara! Puteți formula cerere de reabilitare în fața instanței, astfel încât să se constate ca s-a împlinit termenul de reabilitare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere stergere cazier judiciar blagapaul blagapaul Buna ziua,am si eu o intrebare legat de stergerea unui cazier judiciar,si anume am avut condamnare 2 ani cu suspendare in urma unui accident rutier cu ucidere ... (vezi toată discuția)
Stergerea cazierului abrassu abrassu Buna ziua Am avut o condamnare de 1,6 luni inchisoare cu suspendare + 2 ani de incercare,asa scrie in sentinta definitiva,anul care urmeaza 2010,pe 6 ... (vezi toată discuția)
Stergerea cazierului judiciar Paul112 Paul112 Buna ziua in 11 octombrie 2011 am primit sentinta definitiva si irevocabila , 8 luni închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pentru ... (vezi toată discuția)