avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stagii multiple (CIM determinat + 1 CIM activ pe ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stagii multiple (CIM determinat + 1 CIM activ pe perioada nedeterminata) - concediu prenatal

Buna ziua,

Avem următoarea situație: in cazul in care gravida este angajata la 2 angajatori diferiți, la unul pe perioada determinata unde are stagiu de cotizare de 1 an jumate, iar la celălalt angajator pe perioada nedeterminata (stagiu de cotizare 2 ani +
Contractul pe perioada determinata va expira cu o luna inainte de nastere. Gravida a intrat in concediu prenatal pe 07 mai 2024, iar contractul pe perioada determinata încetează pe 16 mai 2024.
La calculul concediului prenatal din câte am înțeles, se ia în considerare cm pe CIM determinat doar perioada 07-16 mai?

Sau după perioada acesta ce documente si unde ar trebui sa le depuna pt a primi CM pt stagiile multiple? Mă puteți ajuta cu legea care prevede condițiile pt aceasta speță?

După amiaza frumoasă!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:43, 10 Mai 2024
Acel angajator va plati concediul prenatal doar pentru perioada 07-16.05.

OUG 158/2005

art. 32
(1) În cazul în care, potrivit legii, angajatorul își suspendă temporar activitatea sau activitatea acestuia încetează prin divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciară, lichidare judiciară, faliment sau prin orice altă modalitate prevăzută de lege, drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), care s-au născut anterior ivirii acestor situații, se achită din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate unde medicul de familie al asiguratului are încheiată convenție.

(2) Prevederile alin. (1) se aplică și în situația în care a expirat termenul pentru care a fost încheiat contractul individual de muncă, contractul de administrare ori de management, a expirat termenul pentru care a fost exercitată funcția publică ori a expirat mandatul în baza căruia a desfășurat activitate în funcții elective sau în funcții numite în cadrul autorității executive, legislative ori judecătorești.

art.33
(1) Pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situații prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A și B și care desfășoară activitatea la mai mulți angajatori, la fiecare fiind asigurată conform prezentei ordonanțe de urgență, indemnizațiile se calculează și se plătesc, după caz, de fiecare angajator la care este îndeplinit stagiul minim de asigurare de 6 luni. Baza de calcul pentru fiecare indemnizație o constituie numai venitul obținut pe fiecare loc de realizare.
.....

In speta, pentru diferenta va trebuie sa se adreseze Casei de Asigurari de Sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract munca Simonamihai30 Simonamihai30 Sunt gravida si am 27 de saptamani de sarcina. Sunt in concediu medical. Am prelungit concediul deoarece aveam 90 de zile si am fost la comisie si voi mai avea ... (vezi toată discuția)
Plata concediu prenatal M.savina M.savina Buna, Va rog sa ma ajutati . Sunt insarcinata in 4 luni si lucrez in invatamant ca suplinitor calificat cu contract pe perioada determinata, care se incheie ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu prenatal buna ziua, va scriu in legatura cu urmatoarea ... ecko1983 ecko1983 CALCUL CONCEDIU PRENATAL Buna ziua, va scriu in legatura cu urmatoarea speta -sotia urmeaza sa nasca in jurul datei de 15 iulie ,este angajata pe perioada ... (vezi toată discuția)