avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Furt masina minor+conducere fara permis!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Furt masina minor+conducere fara permis!

Buna ziua, eu(17 ani) impreuna cu prietenul meu de 14 ani am gasit o masina parcata care statea de ceva timp acolo, el mi-a aratat ca este deschuiata, ulterior gasind cheile in torpedou, a reusit sa ma convinga sa plecam la plimbare cu ea, ulterior la cateva zile timp in care nu am mai dus masina inapoi deoarece am vrut sa ma folosesc de ea sa merg la liceu cu gandul ca o voi inapoia curand am fost sa cumpar ceva de la magazin, acolo unde am fost depistat de proprietarul masinii care o raportase furata la politie, acesta a chemat politia, am fost foarte cooperant cu organele de politie si mi-am recunoscut fapta, am fost pus in arest preventiv 24 ore, apoi am primit control judiciar 60 zile, am dobandit faptele de furt calificat si conducerea unui autovehicul fara a poseda permis de conducere, precizez ca aveam permis de conducere pentru masina de 16 ani dar imi fusese suspendat in urma nedeclararii unui accident in 24 ore, se poate sa scap cu suspendare sau iau executare?, nu credeti ca s-ar incadra ca furt in scop de folosinta si nu ca furt calificat deoarece autovehiculul era deschuiat si l am luat cu gandul de a ma folosi cateva zile de el, indrumat de prietenul meu care imi spusase ca masina este abandonata si nu o va cauta nimeni, ! voi mai putea sa imi ridic permisul de 16 ani inapoi? suspendarea imi expira peste 2 zile, voi mai putea da de permis la 18 ani?
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2024
Cristi5321245, utilizator

Alte discuții în legătură

Suspendare permis Mim. Mim. Buna ziua. In seara de 24 ianuarie 2024 am depasit o masina la finalul liniei continuă apoi am parcat masina intr-o parcare unde ma asteptau prietenii. La 2 ... (vezi toată discuția)
Amenda sau puscarie pentru furt de benzina din rezervor? flo888 flo888 Am si eu o mare problema, la care vreau sa aflu cateva raspunsuri. Acum 2 zile,un fost coleg m-a invitat sa merg la mare cu el si inca 3 baieti, pe care nu ii ... (vezi toată discuția)
Judecat în două dosare penale. care sunt șansele la pedeapsa cu suspendare? BlueFeather BlueFeather Buna ziua. In luna martie 2017 am fost depistat in trafic cu o alcoolemie de 0.81 mg/l alcool pur în aerul expirat. La sange mi-a iesit 1.80 la prima proba ... (vezi toată discuția)