avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua Bunicii mei au fost inmormantati in satul in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua Bunicii mei au fost inmormantati in satul in care au ...

Buna ziua
Bunicii mei au fost inmormantati in satul in care au trait, acestia sunt morti de peste 30 de ani. Anul acesta cand am fost sa fac mormintele de Pasti, nu am mai gasit mormintele, pur si simplu s-au construit peste acestea 2 cavouri. Cum pot proceda legal si ce parghii am, pt ca noi rudele nu am fost intrebate, nu stim nici macar unde sunt osemintele.
Mentionez ca erau morminte direct in pamant, in cimitirul satului, acolo nu e cu cumparat loc sau altele de genul.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:40, 11 Mai 2024
Legea cimitirelor mentioneaza ca mormintele se concesioneaza maxim 25 de ani. Daca au trecut 30 de ani, zona a fost concesionata altcuiva.
Primaria si preotul trebuie sa stie cine sunt noii concesionari. Trebuie sa aveti in vedere si plata anuala a taxei pentru cimitir fixata de primarie sau de preot.
Gasiti aici legea cimitirelor: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa morminte ibizza ibizza Buna seara.Locuiesc la tara si ca orice om de la tara am rude inmormantate in cimitirul satului, unde nimeni de cand s-a infiintat acest cimitir nu a platit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in luna mai 2021 am mers la mormântul bunicului meu ... Diana Feder Diana Feder Buna ziua! In luna mai 2021 am mers la mormântul bunicului meu din sat Vlădeni judetul Iași și spre surprinderea mea,am găsit în monument funerar al unei ... (vezi toată discuția)
Peste bunica mea, moarta de 15 ani, ne-am trezit ca anul acesta ... 15092007 15092007 Peste bunica mea,moarta de 15 ani ne-am trezit ca anul acesta a fost ingropata o persoana fara nici o legatura de rudenie cu bunica. Ce putem face? De la ... (vezi toată discuția)