avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Legea 360/2023 articolul 3 litera k) perioade ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Legea 360/2023 articolul 3 litera k) perioade necontributive ...

Legea 360/2023 articolul 3 litera k) perioade necontributive - perioadele recunoscute ca vechime în muncă sau, după caz, ca stagiu de cotizare în baza unor acte normative specifice care vizează anumite categorii de persoane, pentru care nu există obligația plății contribuțiilor de asigurări sociale, dacă persoana a fost asigurată în sistemul public;


La ce perioade se refera?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:46, 14 Iunie 2024
Stagiul aferent grupelor/conditiilor de munca.
stagiul militar, facultatea la zi, șomajul, dupa unele pareri etc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Atunci articolul 3 litera i) la ce se refera- perioade asimilate - perioadele pentru care nu s-au datorat sau nu s-au plătit contribuții de asigurări sociale considerate prin prezenta lege echivalente stagiului de cotizare în sistemul public de pensii și care se valorifică la stabilirea prestațiilor de asigurări sociale în condițiile prezentei legi, dacă persoana a fost asigurată în sistemul public
Eu cred ca este necesar sa lamuriti toate problemele d-voastra cu CNPP.
Legislatia pensiilor publice este un adevarat labirint.
Daca nu ai experenta/expertiza necesara este posibil sa nu gasesti iesirea.
Legat de ceea ce intrebati:
In legea 263/2010 este mentionat ca perioade necontributive stagiul asimilat(art.49), dar in decizii este mentionat cel aferent grupelor/conditiilor de munca.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2024
Carp Mircea, utilizator
Cnpp nu răspunde la intrebari nici la cele adresate oe mail nici cele scrise.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2024
goplanet, utilizator

Alte discuții în legătură

Prin ordonanta de urgenta 49/2001 se modifica legea 19/2000, ... goplanet goplanet prin Ordonanta de urgenta 49/2001 se modifica legea 19/2000, articolul 38 si alin 4 devine - Perioadele asimilate prevazute la alin 1 se valorifica pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , perioadele necontributive asimilate stagiului de ... gica.contra gica.contra Buna ziua , perioadele necontributive asimilate stagiului de cotizare (stagiu militar obligatoriu , somaj) se vor lua in calcul pentru a iesi la pensie ... (vezi toată discuția)
Cum îmi pot afla stagiul contributiv pentru a putea calcula ... goplanet goplanet Cum îmi pot afla stagiul contributiv pentru a putea calcula dacă am cei w5 ani necesari pentru ieșirea la pensie. Nu sunt lămurit dacă concediul medical ... (vezi toată discuția)