avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartmente platitite dar nu ridicate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartmente platitite dar nu ridicate

Buna ziua, stiu ca am facut o gafa, dar in urma cu 3 ani am incheiat un contract de promisiune cumparare vazare asupra a 2 apartamente cu 2 locuri de parcare in faza de proiect , dar se pare ca dezvoltatorul a mintit ca are toate actele on regula ( nu are autorizatia de constructie) bun el tot incearca sa optina dar fara succes pana acuma , a dar primaria in judecata , toate institutile statului dar fara succes, eubam mers la el si am vorbit cu el sa imi dea bani inapoi sar nu vrea sau a zis cand va vine apartamentele imi va da bani ce este de facut ( in promisiune stipula ca finalizarea de facea in maxim 1 an) Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2024
gabi1124, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:10, 14 Mai 2024
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ați dat probabil zeci de mii de euro sau chiar mai mult dacă ați achitat integral și nu ați apelat la un avocat pana acum pt a vedea ce se poate face?Trebuie ca cineva sa studieze clauzele contractuale,sa notifice dezvoltatorul.etcetc.Problemq va fi daca o sa aveți ce recupera în final..Nu.pot sa înțeleg acest comportament al concetățenilor noștri care dau unor escroci sume importante dar nu se indura ca atunci când semnează sa apeleze la un av pt a verifica actele..Practic in.90%din cazuri sunt la mana dezvoltatorilor totul depinzând dacă aceștia sunt de buna sau rea credință
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In orice situatie nu trebuie sa va subestimati adversarul. Dumneavoastra ati cumparat de fapt o promisiune. Normal ar fi fost ca acesti "dezvoltatori" sa ridice blocul pe banii lor din precedentul profit si apoi sa vănda apartamentele. Dar ei de fapt iau credit fara dobăndă de la cumparatori deci lucreaza fara riscuri, construind pe banii clientilor. Contractele dintre care si dumneavoastra ati semnat unul nu sunt facute de ei ci de avocati care le reprezinta interesele. Corect era ca sa prezinte cel putin Autorizația de construire (cu toate ca si asta poate sa nu fie respectata si sa se ridice un etaj in plus). Iar dumneavoastra fiindca nu cumparati o pereche de sosete puteati fi insotit de un avocat la semnarea acestuia. Sa stiti ca exista si insolventa, si masa credala, care nu va sunt deloc favorabile. Rugati-va la Dumnezeu sa primiti ceva inapoi, deocamdata el foșnește banii clienților. Succes!
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2024
ibn, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti cu un avocat sa negociati, insa sansele nu stiu care ar fi... depoinde cine e dezvoltatorul, ce alte obiective a mai realizat, ce firma e, ce active are etc. Timpul trece in defavoarea dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! fosta sotie a introdus actiunea de partaj . casa ... Niolae007 Niolae007 Buna seara! Fosta sotie a introdus actiunea de partaj . Casa in care locuiesc a fost ridicata de mine fara autorizatie inainte de casatorie pe terenul tatalui ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am o intrebare referitoare la un antecontract de vazare ... IulianaNecula IulianaNecula Buna ziua. Am o intrebare referitoare la un antecontract de vazare cumparare apartament care a expirat la data de 30.06.2022. Acum eu am cerut dezvoltatorului ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare cu plata a 90% din suma euvictoria euvictoria Buna ziua, Pe data de 1 iulie voi incheia un antecontract de vanzare-cumparare la un notariat agreat de dezvoltator, pentru un apartament in Bucuresti.Pentru ... (vezi toată discuția)