avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare cota parte apartament si succesiune Buna ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare cota parte apartament si succesiune Buna ziua, e vorba ...

Intrebare cota parte apartament si succesiune

Buna ziua, e vorba de un apartament, proprietarii care l-au cumparat au murit si au ramas urmatorii oameni:

Cei 2 proprietari au avut o fata si un baiat -> fata e in viata si are 2 copii, baiatul a murit si au ramas in viata sotia si copilul lui.

Puteti sa imi spuneti ce parte din apartament ii revine fiecaruia si ce se intampla daca nu sunt toti de acord sa vanda apartamentul, va rog?

Se poate face succesiunea daca nu sunt toti mostenitorii de acord?

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:22, 13 Mai 2024
Mergeti la un notar, succesiunea se dezbate daca mostenitorii sunt de acord. Se poate dezbate si daca unii vor sa vanda ulterior, altii nu. Ea se imparte egal intre cei doi copii, dupoa cel decedat vin mostenitorii sa preia partea acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la mostenire Augusta92 Augusta92 Buna ziua! Mama mea a murit acum o luna (aprilie 2020). I-au ramas un apartament si cateva terenuri. Tatal meu a decedat in 1995. Au avut 3 copii, 2 baieti si ... (vezi toată discuția)
Prezentarea dosar bărbat - 2 copii - o fata, un ... bogdanok bogdanok Bună ziua, prezentarea dosar Bărbat - 2 copii - o fata, un baiat de la fata decedata -2 copii de la baiat decedat : - 2 copii + sotia lui în ... (vezi toată discuția)
Mostenire marii_loon marii_loon Buna seara, Va rog sa-mi spuneti care sunt drepturile soției in cazul in care sotul a decedat iar la momentul decesului sotului casa in care stăteau era ... (vezi toată discuția)