avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Mandat administrator - salariul minim constructii sau ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Mandat administrator - salariul minim constructii sau salariul minim pe ec la nivel de tara?

Buna ziua,
Pentru a mentine calitatea de microintreprindere, cunosc faptul ca o societate trebuie sa aibe fie un CIM activ cu 8 ore/zi, fie un contract de administrare, remunerat cu salariul minim pe economie. Intrebarea mea e daca firma activeaza in domeniul constructiilor (cod CAEN 4120), e necesar ca salariul administratorului sa fie in conformitate cu sectorul constructiilor sau e suficient sa fie incadrat cu salariul minim la nivel national? Imi puteti oferi, va rog si un temei legal?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:22, 13 Mai 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
e necesar ca salariul administratorului sa fie in conformitate cu sectorul constructiilor. Coroborati cele doua texte de lege ..cel cu salariul minim in constructii cu cel privind facilitatile fiscale.
Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o firma care activeaza in domeniul constructiilor ... cora.construct cora.construct Buna ziua : am o firma care activeaza in domeniul constructiilor , cod CAEN 4120 . Societatea nu se incadreaza la facilitatile fiscale potrivit art 50 alin 5 ... (vezi toată discuția)
Salariu minim constructii daniella09 daniella09 Buna ziua, Prevederile OUG114/2018 referitoare la salariul minim de 3000 lei se aplica si pentru personalul suport ce isi desfasoara activitatea la un ... (vezi toată discuția)
Salariu de 3300 lei la firma de constructii VIODA VIODA La o firmă care activează în domeniul construcțiilor aplic facilitățile din construcții pentru salariile minime brute de 4582 lei aferente veniturilor ... (vezi toată discuția)