avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua ! Daca tatăl meu a avut un litigiu pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua ! Daca tatăl meu a avut un litigiu pentru un teren ...

Bună ziua ! Daca tatăl meu a avut un litigiu pentru un teren cu un vecin, tata fiind reclamantul , în cazul ca pierde acest proces eu voi fi obligat sa plătesc cheltuieli de judecată pârâtului ? Menționez ca tata a decedat în urma cu o lună iar eu nu mai vreau sa continui acest proces și nici nu am dorit acest proces ! Am vorbit cu pârâtul și acesta mi-a sugerat ca a avut cheltuieli pe care ar vrea sa le recupereze ! Procesul tatălui nu s-a încheiat, iar din discuția mea cu avocatul tatălui nu am primit nici un sfat cu privire la această situație ! Am vorbit și cu avocatul pârâtului ,iar acesta m-a spus că e bine să continui procesul până la hotărârea definitiva , astfel obținând măcar delimitarea terenului în litigiu ! Totodată mi-a sugerat și el că clientul lui (pârâtul) a cheltuit niște bani care trebuie recuperați! Mai menționez ca tatăl meu a și plătit a treia contraexpertiza , cu 3 experți, dar aceștia încă nu au finalizat dosarul ! Din păcate nu știu prea multe despre acest litigiu pt ca nu mi-am dorit acest proces, suprafață în cauza fiind mica ! Mulțumesc pt ajutor !
Cel mai recent răspuns: ovidiustoicoiu , utilizator 19:34, 13 Mai 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Preluați procesul din stadiul în care se află, dobândind calitatea de reclamant, având în vedere că sunteți moștenitorul tatălui. Rămâne la latitudinea dvs dacă doriți continuarea procesului sau nu. Dacă renunțați, veți fi obligat la plata cheltuielilor de judecată, la fel ca în cazul în care pierdeți procesul. Părerea mea este că trebuie să continuați să vă judecați pentru că e posibil să câștigați. Și, în plus, bănuiesc că nu degeaba tatăl dvs a deschis acest proces.
Mulțumesc frumos pentru ajutor și amabilitate !

~ final discuție ~