avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua.Mana mea decedat în 2019,acum vrem sa facem ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua.Mana mea decedat în 2019,acum vrem sa facem succesiunea,eu ...

Buna ziua.Mana mea decedat în 2019,acum vrem sa facem succesiunea,eu cu sora mea fiind singurii moștenitori.In 2013,fără știrea mea a încheiat un Contract de întreținere cu rezerva dreptului de uzufruct viager cu sora mea..Eu nu am știut că existe un certificat de moștenitor dupa taxă de succesiune in urma morții tatălui meu in 1989.In certificatul de moștenitor este trecută mama și eu că unic moștenitor cu 3/4 din moștenire.Mama prin contractul de întreținere ia cedat sorei mele partea ei de moștenire.Intrebarea mea este nu trebuia să mă includă și pe mine că moștenitor la cedarea părții ei de moștenire?Am înțeles că trebuiau înștiințat și eu și inclus la cedarea părții ei.Mai pot face ceva după atâta timp să pot intra in posesia a ce mi se cuvine.Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:14, 14 Mai 2024
Mama nu a lasat mostenire surorii, ci a facut contract in timpul vietii. In timpul vietii toate persoanele pot dispune liber de bunurile lor. Daca e legal sau nu acel contract de intretinere, nu stiu, asta trebuie vazut, daca a ingrijit-o etc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu plecati de la premisa ca vi se cuvine, ca nu vi se cuvine, nimeni nu e obligat sa lase ceva avere in urma sa. Mamam instrainat casa din timpul vietii si nu, nu aveti ce face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua,se poate retracta renunțarea la succesiune(moștenire)?...În ... Casa215 Casa215 Bună ziua,se poate retracta renunțarea la succesiune(moștenire)?...În 1996 am fost cu mama la notar și am cedat și eu și mama dreptul meu în favoarea ... (vezi toată discuția)
Mostenire renta viagera si testamentara marinnicolae marinnicolae In urma cu 8 ani am incheiat un contract de renta viagera cu o sora referitor la un apartament.Acum un an a murit. Pe de alta parte mi-a lasat un testament ... (vezi toată discuția)
Ultima pensie mihaelasoltinschi mihaelasoltinschi As dori sa ma lamureasca si pe mine cineva in legatura cu ridicarea ultimei pensii. Eu, nepoata am ingrijit-o pe matusa mea, cu contract de intretinere cu ... (vezi toată discuția)