avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Conform Art. 50. - (1) Cerintele minime de pregatire ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Conform Art. 50. - (1) Cerintele minime de pregatire in domeniul ...

Conform Art. 50. - (1) Cerintele minime de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca corespunzatoare nivelului superior, care trebuie indeplinite in mod cumulativ, sunt urmatoarele:

a) absolvirea, in domeniile fundamentale: stiinte ingineresti, stiinte agricole si silvice, cu diploma de licenta sau echivalenta, a ciclului I de studii universitare, studii universitare de licenta, ori a studiilor universitare de lunga durata sau absolvirea cu diploma de absolvire a studiilor universitare de scurta durata;

Care sunt studiile universitare de lunga durata?
Eu din ce am cautat si inteleg, pot face un master in SSM de exemplu si as echivala studiile universitare de lunga durata si pot face dupa si cel postuniversitar de minim 180 de ore. Cu asta pot ajunge sa fiu sef SEEPP, bineinteles, atingand si celelalte puncte din lege.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:42, 19 Mai 2024
Cele mentionate in Legea nr. 84/ 2015. Gasiti legea aici: [ link extern ]
Daca faceti master in domeniul ssm nu mai este nevoie de curs postuniversitar de 180 de ore.
Ce studii universitare doriti sa echivalati ? Altele decat cele prevazute la art.50 lit a) ? Nu se pot echivala altele.
Da, am cautat si eu dupa si am vazut ca nu mai este nevoie de curs de 180 de ore daca se efectueaza masterul SSM. Eu vroiam sa stiu daca este ceva diferenta intre studiile universitare de lunga durata si cele de licenta. Cu cele de scurta durata m-am lamurit, nimeni nu stie nimic, Am sunat la itm si mi-au spus ca accepta studiile superioare de scurta durata pentru numirea Sef SEPP, dar nu stiu care sunt acelea.
Nu pot fi acceptate decat cele in domeniul tehnic.
Gasiti informatii utile aici: [ link extern ]
Puteti intra pe site-ul unor universitati ca sa aflati daca organizeaza sau nu studii superioare de scurta durata.
1. Pana la adoptarea Legii 288/2004, institutele de invatamant superior de 3 ani, colegiile universitare erau considerate studii de scurta durata.

2. Odata cu adoptarea acestuia act normativ, organizarea studiilor universitare s-a efectuat pe trei cicluri, respectiv studii universitare de licență, studii universitare de masterat și studii universitare de doctorat.

Ciclul I - studii universitare de licență
Studiile universitare de licență corespund unui număr cuprins între minimum 180 și maximum 240 de credite de studiu transferabile, respectiv între minimum 240 și maximum 300 de credite, în cazul dublei speci


3. Legea 288/2004
art.18
....
(2) Diplomele absolvenţilor de învăţământ superior sunt recunoscute şi oferă drepturi în condiţiile stabilite de legislaţia în vigoare la data obţinerii actului de finalizare a studiilor.
.....

4. de la 03.09.2023 , avem Legea 199/2023 învățământului superior
art. 26
(1) Formarea inițială, în învățământul superior, se realizează prin programe de studii universitare organizate pe 4 cicluri, după cum urmează:
a) ciclul scurt, în cadrul căruia se organizează programe de studii universitare de scurtă durată;
b) ciclul I - în cadrul căruia se organizează programe de studii universitare de licență;
c) ciclul II - în cadrul căruia se organizează programe de studii universitare de masterat;
d) ciclul III - în cadrul căruia se organizează programe de studii universitare de doctorat.
...


art. 52
(1) Studiile universitare de scurtă durată corespund, de regulă, unui număr de 120 de credite de studii transferabile, conform ECTS/SECT, și se finalizează prin nivelul 5 din CNC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă termin facultatea pe un profil cum ar fi marketing care ... AlexandruIonutAlex AlexandruIonutAlex Dacă termin facultatea pe un profil cum ar fi marketing care este de 3 ani și fac masterul în limbi străine 2 ani,se consideră ca am absolvit studii de ... (vezi toată discuția)
Cursuri ssm adrcarlos adrcarlos Buna seara, Poate cineva sa ma ajute, va rog, ... Explicandu-mi daca se poate face cursul SSM de 180 de ore fara a avea vreun curs anterior absolvit de 80 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am urmatoarea speta pe care doresc sa o lamuresc. ... victor1986 victor1986 Buna ziua. Am urmatoarea speta pe care doresc sa o lamuresc. Conform articolul 50 din 1425/2006 (1) Cerinţele minime de pregătire în domeniul ... (vezi toată discuția)