avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Sunt presedinte de asociatie de proprietari ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Sunt presedinte de asociatie de proprietari si doresc ...

Buna ziua,
Sunt presedinte de asociatie de proprietari si doresc sa stiu daca pot fi obligata de catre o Hot. de Consiliu local sa dau adeverinte ca posesorii de locuri de parcare locuiesc efectiv (in permanenta) in bloc.
Conform legii 196/2018 a asociatiilor de proprietari aceasta obligatie nu intra in atributiile peresedintelui.
Problema este ca din cauza acestei hotarari sunt deranjata la birou, in deplasare si in concediu ca sa le emit imediat aceste adeverinte iar cand nu sunt disponibila sunt deranjati membrii familiei mele.
Multumesc,
Dana Ch
Regret, nu inttekeg ce nu. Si va rog sa scrieti nu cu litere normale.
Ok, daca doar unde esti proprietar ai dreptul, cum anu e are drept chiriasul? intelegeti ca este o contradictie in ce ati spus?
In ceea ce este aratat mai sus, proprietarul nu poate inchiria un loc de parcare pentru chirias, pentru ca proprietarul nu sta acolo. Este regretabil ca o persoana care chiar locuieste acolo (chiriasul) nu are aceleasi drepturi sa inchirieze un loc de parcare ca proprietarul (daca ar locui acolo), ca=nd, referitor la masina, ambii platesc taxe.
Pe de alta poarte, asta nu inseamna ca nu pot inchiria mai multe locuri, pot inchiria loc la proprietatea locuinta personala, la proprietatea firmei sau a PFA-ului si la cealalta locuinta proprietate privata unde am viza de resedinta. Adica pot avea mai multe locuri inchiriate, deci nu stiu daca asta e scopul HCL.
Insa, daca ar fi, ar trebui alte conditii, cum ar fi sa nu ai alt loc inchiriat.
Daca este sa discutam pe argumente legale, e ok, dar fara luari la rost cu „ce nu ati inteles, doamna”. Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru o opinie corecta cred ca atrebuie citita Hotararea Consiliului Local care reglementeaza inchirierea de locuri de parcare pe domeniul public. In sectorul in care locuiesc, in HCL, se fac precizari despre acele adeverinte emise de Asociatia de proprietari . Ca orice act administrativ, daca cineva se considera prejudiciat de o astfel de hotarare, care reglemnteaza inchirierea parcarilor pe domeniul public, ea poate fi atacata in contencios administrativ.
Avem foarte multe mașini în circulație, deja mai mult decât permite infrastructura, pe de altă parte avem locuri de parcare libere la condominii dotate cu așa ceva pentru că se vând separat de apartamente și pentru că mai ieftin să-ți ții mașina pe domeniul puboic, chiar dacă blochezi trotuarele și pui pietonii în pericol obligându-i să meargă pe carosabil. Ma refer la situația din București. Așa că mi se pare normal ca administrația publică să verifice dacă solicitantul de loc de parcare nu are deja un loc de parcare în același UAT.
De acord cu verificarea existentei unui alt loc de parcare păentru masina, ceea ce nu are legatura cu unde locuieste in fapt proprietarul unui imobil. Dar da, ar face mai obiectiva HCL. Sigur ca pentur o opinie juridica trebuie citita cu atentie.

~ final discuție ~