avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Poze apometre cerute lunar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Poze apometre cerute lunar

Buna ziua,
Presedinta asociatiei de proprietari imi cere sa-i trimit poze cu apometrele de mai multe ori pe an. Este legal? Cum pot verifica daca le cere aceste informatii tuturor proprietarilor, sau se comporta discriminatoriu doar cu unii? Multumesc
Intrebati proprietarii. Nu vad o problema, este bine ca verifica. Care este deranjul?
2 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aoleu va cere poze de mai multe ori pe an? E clar ca greseste .
Iti dai seama se joaca de-a asociatia daca va cere doar de mai multe ori pe an si nr asta nu e 12.
Spuneti-ii doamna ca factura de apa vine lunar si trebuie sa va ceara poze lunar nu de mai multe ori pe an.
V-a cerut sa fiti si dv in poza langa apometru sau de ce va deranjeaza?

Ca sa intelegeti dv de ce va cere situatia sta asa.
Asociatia primeste o factura de apa cu X metri cubi.
Apoi asociatia trebuie sa o imparta locatarilor in functie de cat au consumat. Prin urmare fiecare trebuie sa trimita consumul apometrelor sale lunar prin diferite metode cu tot cu zecimale .
Ca sa elimine posibilitatea de rotunjire lunara a indexului si estimare a unor locatari s-a ajuns la poze .
Totodata prin poze se emilina si verificarea aia care se facea la 3 luni si o face mai rara la un an sau 2.
Asa ca daca nu vreti sa va incarce ei consumul ar fi bine sa dati indexul lunar prin poze.
Telefoanele au reminder in calendar si puteti seta acolo reamintire.

PS
am si eu in bloc o doamna de 25 ani care uituca cum e trebuie sa ii dai mesaj de reamintire.
Si cum ii dau mesaj primesc poze cu apmetrele dar doar un set (ori baie ori bucatarie nu ambele).
Apoi peste o zi sau doua trimite si la cealalta camera pe care a uitat sa o dea .
Au intrebat-o daca nu cumva merge precum copii mici de la o camera la alta .

Un alt locatar revoltat m-a intrebat daca dau si eu citirile cuiva lunar? daca nu le dau sa ii dau si eu lui poze.

2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si nu i-ati spus ca uneori mai cereti si ceva langa apometre in poza.
Mai exact ca sa inteleaga cititorii au venit la una din asociatii si au luat contorul de gaz al centralei de bloc.
Au zis ca dureaza putin (maxim 3 zile ) dar intrucat au rupt o flansa era clar ca nu au cum sa faca asta pana nu vine alta din strainatate. S-a trimis mesaj tuturor .
Stimati locatari,
Ca urmare a............
Daca doriti sa achitati apa calda consumata de acum inainte la pret de apa rece va rugam sa faceti urmatoarele:
-trimiteti astazi o poza cu apometrele de apa calda langa care sa fie o hartie pe care scrie " si am trecut un cuvant o data, un numar)
La data cand se va incheia aceasta "oferta" veti fi rugati sa retrimiteti poze cu apometrele .
Apoi cand va fi cazul le retrimitem rugamintea sa dea poze langa care sa fie o foaie pe care scrie altceva .
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Raspunsul corect este: se aproba in AG modalitatea de verificare lunara a apometrelor prin trimitere poze, si se afiseaza extrasul din procesul verbal, pentru ca TOTI proprietarii sa fie instiintati de modificari. Informarea nu se face pe telefon, individual.
Am intalnit unele proceduri de acest tip fara sa fi fost aprobate in AG, la mica intelegere...

~ final discuție ~