avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! As dori o părere avizată despre ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! As dori o părere avizată despre următoarea situație. ...

Buna ziua! As dori o părere avizată despre următoarea situație. Locuiesc într-un bloc cu 4 etaje, apartamentul meu fiind la etajul 2. Vecinul de la etajul 4, care nu locuiește acolo, a avut o defecțiune la robinetul de apa care alimenta mașină de spălat, Au fost 6 metri cubi de apa care au curs, inundând toate apartamentele până la parter, apa ajungând și pe celălalt tronson până la etajul 1. Menționez că apartamentele afectate sunt nelocuite. Apartamentul meu a fost practic plin de apa, de la pereți, podea, inclusiv hainele din șifonier. Am făcut poze și filmări la tot dezastrul produs. Întrebarea mea este următoarea: pot deschide acțiune în instanță pentru despăgubire, în cat timp de la producerea evenimentului pot face acest lucru, ce costuri implica din partea mea, și cam ce suma pot cere că despăgubire. Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Nivea , utilizator 15:33, 17 Mai 2024
Cred ca pentru a obține toate aceste răspunsuri e nevoie sa consultați, contra cost, bineînțeles, un avocat.

2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 196/2018
[ link extern ]

Obligațiile proprietarilor din condominii
art 30
(5) Dacă proprietarul unei locuințe ori al unui spațiu cu altă destinație provoacă daune oricărei părți din proprietatea comună sau din proprietatea individuală a altui proprietar din condominiu, respectivul proprietar are obligația să repare stricăciunile sau să suporte cheltuielile pentru lucrările de reparații.

Daca nu vrea sa va despagubeascu cu vorba buna il dati in judecata si plateste si cheltuieli de judecata.

@w_v_w_v

Persoana care a deschis subiectul a întrebat altceva, răspundeți dacă știți sa cuantificate, dacă nu lăsați tastatura în pace.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti cere despagubiri oricand. Nimeni nu poate demonstra ca nu s-a intamplat (la momentul cand cereti) .
Altii au fost ei plecat si au revenit dupa 2 ani si au gasit tot mucegait si de aruncat.

~ final discuție ~