Este posibil in cazul confiscarii speciale prevazute de art. 118, lit e C. penal, masura dispusa de instanta, ca partea civila sa isi recupereze suma prevazuta cu titlu de despagubire din suma rezultata din confiscarea speciala ?( in speta, instanta a confiscat de la inculpat suma de 7500 RON).
Va multumesc!!!
Eu cred ca ar fi lamuritor si ati fi sfatuit la obiect daca ne puteti arata despre ce "lucruri detinute in contra dispozitiilor legale",astfel cum prevede art.118 lit.e c.pen,este vorba pentru a putea primi un raspuns la obiect si nu unul general.
Suma de 7500 ron reprezinta contravaloarea lucrurilor sustrase, deaoarece aceasta confiscare speciala e dispusa de instanta ca urmare a savarsirii de catre inculpat a infractiunii de furt calificat. Asadar, avand in vedere faptul ca lucrurile sustrase nu au putut fi recuperate, instanta a confiscat de la inculpat contravaloarea lor. Intrebarea mea este daca, in ipoteza in care partea civila poate sa isi recupereze cele 4 milioane de lei dispuse de instanta cu titlu de despagubire, care ar fi modalitatea de obtinere a acestei sume? Cui ne adresam: instantei sau direct inculpatului? si in ce mod?
Multumesc!!!
Nedumerire
dia2120
cine ma poate lamuri cum pot interpreta urmatoarea fraza dintr o pronuntare:
În baza art. 118 alin. 1 lit. e C.pen. confiscă de la inculpatul ... (vezi toată discuția)