avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... CONFISCAREA SPECIALA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

CONFISCAREA SPECIALA

Este posibil in cazul confiscarii speciale prevazute de art. 118, lit e C. penal, masura dispusa de instanta, ca partea civila sa isi recupereze suma prevazuta cu titlu de despagubire din suma rezultata din confiscarea speciala ?( in speta, instanta a confiscat de la inculpat suma de 7500 RON).
Va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:28, 6 Februarie 2010
In principiu eu zic ca se poate. Acum depinde si de amanunte spetei.
Si eu as zice ca s-ar putea daca nu sunt banii altuia.
Spre exemplu, daca banii sunt confiscati ca urmare a unui flagrant nu mai recuperati.
De principiu s-ar putea. Sunt de acord cu d-l avocat Lasconschi.
Eu cred ca ar fi lamuritor si ati fi sfatuit la obiect daca ne puteti arata despre ce "lucruri detinute in contra dispozitiilor legale",astfel cum prevede art.118 lit.e c.pen,este vorba pentru a putea primi un raspuns la obiect si nu unul general.
Suma de 7500 ron reprezinta contravaloarea lucrurilor sustrase, deaoarece aceasta confiscare speciala e dispusa de instanta ca urmare a savarsirii de catre inculpat a infractiunii de furt calificat. Asadar, avand in vedere faptul ca lucrurile sustrase nu au putut fi recuperate, instanta a confiscat de la inculpat contravaloarea lor. Intrebarea mea este daca, in ipoteza in care partea civila poate sa isi recupereze cele 4 milioane de lei dispuse de instanta cu titlu de despagubire, care ar fi modalitatea de obtinere a acestei sume? Cui ne adresam: instantei sau direct inculpatului? si in ce mod?
Multumesc!!!

Alte discuții în legătură

Nedumerire dia2120 dia2120 cine ma poate lamuri cum pot interpreta urmatoarea fraza dintr o pronuntare: În baza art. 118 alin. 1 lit. e C.pen. confiscă de la inculpatul ... (vezi toată discuția)
Sume din masuri asiguratorii confiscate abuziv GeorgeLu GeorgeLu Buna ziua, Am pus in executare o sentinta penala prin care se acorda despagubiri civile, in cauza existand sume de bani ridicate cu titlu de masura ... (vezi toată discuția)
Sechestru alina301186 alina301186 Imi poate spune si mie cineva care este diferenta dintre confiscat si sechestru? (vezi toată discuția)