Buna ziua ,in urma cu ceva timp am produs un accident rutier am lovit un autoturism din spate i-am crăpat bara când sa fac amiabila am realizat că aveam asigurarea expirata.Autoturismul in cauză are asigurare casco ,Au dus-o la service pentru schimbare bara au trecut deja 10 zile timp in care șoferului i sa dat mașina la schimb .din câte știu trebuie să plătesc atât paguba cât și mașina de schimb .Cred că cei de la service trag de timp ,va rog să-mi spuneți cum sa procedez mai departe pentru a nu plăti costuri nejustificate, mulțumesc!
Dvs. trebuie să achitati doar perioada stabilita d elege
(2) Perioada pentru care se acordă despăgubiri ca urmare a consecinței lipsei de folosință a vehiculului avariat, inclusiv înlocuirea temporară a acestuia cu un vehicul dintr-o clasă similară sau inferioară celui avariat, închiriat de la entități autorizate cu acest obiect de activitate, este perioada de timp în care proprietarul poate proceda la repararea acestuia, atunci când vehiculul nu mai poate fi utilizat din punct de vedere tehnic, conform alin. (3)-(6) .
(3) În cazul în care proprietarul procedează la repararea unui vehicul avariat care nu se încadrează în situația de daună totală economică, perioada menționată la alin. (2) se consideră perioada cuprinsă între data avizării daunei și data constatării avariilor de către asigurător, la care se adaugă:
a) perioada în care proprietarul efectuează demersurile necesare introducerii în reparație a vehiculului, fără ca aceasta să depășească 3 zile lucrătoare de la data efectuării constatării avariilor de către asigurătorul RCA; și
b) perioada de timp justificată necesară reparării vehiculului avariat într-o unitate reparatoare auto; aceasta începe de la data semnării documentelor care fac dovada introducerii în reparație a vehiculului.
Perioada care nu se va incadra in criteriile mai sus menționate va fi achitata de persoana pagubita.
Cel mai bine este să vă consultați cu un avocat!
Cu stimă,
Avocat Teodor Adrian Brătulea
office@bratulea.ro