avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... La ce se incadrează acuzații nefondate, care nu se ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

La ce se incadrează acuzații nefondate, care nu se opresc doar ...

La ce se incadrează acuzații nefondate, care nu se opresc doar la a mi se comunica personal (cu scandal, desigur) ci la plângeri, petiții la poliție ...etc?
Se poate numi invinuire mincinoasă?
Acuzațiile sunt nefondate, mincinoase, fabulații chiar. Aș trece cu vederea, dacă nu aș fi deranjată cu petiții la politie, de parcă poliția și eu nu am avea altceva de făcut decât să ne plimbăm pe drumuri.
Consider că a venit momentul să fac eu insămi ceva in privința asta, dar nu stiu ce sa invoc
Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: marianliviuh , utilizator 08:08, 21 Mai 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de ce va acuza, daca e vb de plangere penala pt furt ca ex, puteti face plangere pt denunț calomnios. Daca e vb de plangere ca va scuturați rufele pe geam ca ex, nu aveti ce face, decât poate sa o dati in judecata pe parte civila pt a cere daune pt prejudiciile cauzate.
Contează mult despre ce e vb, poate fi vb si de o hartuire, ati dat detalii prea puține, puteti merge sa va sfătuiți cu un avocat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Mai 2024
gi-jane2, moderator
Vă mulțumesc pentru răspuns. Nu am dat detalii pt că personal mi se pare o prostie, dar a ajuns să ne influențeze negativ viața. Durează de fff mult timp situația.
Am cerut inițial aici ajutor in urmă cu 7(!) ani
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ca să nu mai scriu dinnou
Problema e că m am trezit cu poliția la ușa de 2 ori in ultimul an, iar prima dată desigur că m am și speriat. Trebuia EU să depun plângere de atunci, nu am facuț o, dar acum aș vrea și nu știu dacă ar avea o incadrare ceva, sau trebuie doar să accept situația și să imi consum timpul mergând pe la poliție
Mulțumesc pt orice ajutor
Daca fapta este penală, încadrarea o stabilește procurorul în timpul anchetei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
gi-jane2 asta intrebam și eu cu câtiva ani in urmă aici, dacă poate fi numită harțuire, eu așa o consider. Mă chemi la poliție, imi pătezi imaginea...imi consumi timpul aiurea
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Mai 2024
CamyF, utilizator
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sta deasupra dvs, dedesubt? Tânăr ,bătrân? Poate crapă.
Cred ca și politia s-a saturat.
In opinia mea aveti următoarele variante, fie va mutati, fie ignorați, fie ii faceti zile fripte măcar sa stiti de unde vi se trage, fie il dati in judecata. Probla.e ca nu aveti cum sa dovediti ca face plangeri cu rea credinta.

Alte discuții în legătură

Raspundere penala ??? khalima khalima as avea o intrebare, va rog, daca se poate ... pt un vecin necajit. Am un vecin mai in varsta care tot e sacait de alt vecin prin diverse plangeri la politie ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a face plangere - reclamatie. andrei_coma andrei_coma Buna, spuneti-mi va rog se poate pedepsi faptul ca o anumita persoana fizica a facut plangere la diferite autoritati de stat ca ITM, fisc etc. O buna parte din ... (vezi toată discuția)
Plangere penala hartuire Paula2014 Paula2014 Buna ziua, de 10 luni familia mea este injurata zilnic si batjocorita de vecinii de la parter (noi locuim deasupra lor), deoarece blocul in care locuim este ... (vezi toată discuția)