avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Am rugămintea daca ma puteti ajuta sa-mi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Am rugămintea daca ma puteti ajuta sa-mi spuneti ...

Buna ziua! Am rugămintea daca ma puteti ajuta sa-mi spuneti ce ppt face in următoarea situatie.
De ceva timp factura la întreținere este exagerat de mare, motivul fiind consumul foarte mare de apa pentru o singura persoana, in jur de 10 m3 pe luna la apa calda si 10 m3 la rece.
Desi am discutat cu administrația si presedintele blocului si i-am rugat si verbal si in scris si pe mailul asociatiei, sa verifice , citirile se fac automat de catre o firma, prin radio. De o jumătate de an nu sunt in stare sa-mi raspunda la sesizare, ma trimit de la unul la altul, ma amana de pe o zi pe alta, iminspun ca vor verifica, dar nuno fac, si in final imi spun ca mai am pe cineva in casa nedeclarat sau ca pur si simplu consum eu multa apa si nu recunosc...
Am ajuns la capătul puterilor cu acesti oameni si deja nu mai fac fata cu plata facturilor.
Dupa sesizarile mele repetate, domnii din administrație au cerut in ultima sedinta de bloc sa se descarce de gestiune, dar au ramas in continuare in functie. Menționez ca este un bloc de pensionari, fara initiativa, fricosi si neputinciosi dar care bonbanesc pe la colturi ca au facturi mari dar atat, nu am cu cine sa ma aliez impotriva acestor persoane pe care le banuiesc de inselaciune.
Intrucat am parte doar de bataie de joc si nu de un raspuns cooerent din partea lor, ce as putea face dpdv legal? Banuiesc ca au aceasra atitudine tocmai bazându-se ca nu ne cunoastem drepturile.
Va mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 16:24, 19 Mai 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu înțeleg de ce nu verificați indexul mecanic al apometrelor, ca să puteți calcula consumul real, dacă aveți dubii ca nu se citește corect electronic, prin transmisie wireless.

Dacă e incorect, angajați un avocat și dați în judecată asociația, cerând despăgubiri pentru sumele încasate în plus și plata cheltuielilor de judecată.
Citirea pare corecta insa consumul este ireal!!! Problema e ca ei nu vor sa mi dea nici un raspuns ...Cenzorul blocului si fosta Presedinta mi au spus ca se fac smecherii in subsolul blocului si incarca locatarii la consum. La parter avem diverse firme, magazine, legate la reteaua noastra.

latka a scris:

Nu înțeleg de ce nu verificați indexul mecanic al apometrelor, ca să puteți calcula consumul real, dacă aveți dubii ca nu se citește corect electronic, prin transmisie wireless.

Dacă e incorect, angajați un avocat și dați în judecată asociația, cerând despăgubiri pentru sumele încasate în plus și plata cheltuielilor de judecată.

Care citire pare, sau este corectă? Dacă din diferența de indecși mecanici afișată pe cadran iese același consum, transmis electronic, atunci unde e problema ?

Nu contează povestile cu " cineva fura ", că v-a spus nu știu cine.

Dați detalii reale, altfel nu cred ca puteți primi sfaturi.

~ final discuție ~