avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cei de la fostul loc de munca nu imi eliberaza o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cei de la fostul loc de munca nu imi eliberaza o adeverinta pe care am solicitat-o

Am nevoie de o adeverinta de la fostul job pentru a-mi echivala practica la master. Este vorba despre o hartie pe care sa scrie ca am efectuat 280 de ore in firma lor si 2 calificative de apreciere.

Am intrebat si pe mail si face to face la HR si nu mi-au dat.

Noroc ca adeverinta de vechime (pe care mi-au dat-o pentru ca sunt obligati), este suficient ca sa imi echivalez practica. Deci nu e neaparat o problema, ma descurc oricum. Desi nu strica sa am si cealalta adeverinta chiar daca aia e mai putin importanta.

Insa as dori sa stiu, asa, de curiozitate, ei nu sunt obligati sa imi elibereze orice adeverinta sau document le solicit, de orice fel? Daca sunt obligati si nu si-au indeplinit obligatia, m-ar tenta sa le fac o surpriza si sa trimit ITM-ul peste ei.
Ultima modificare: Duminică, 19 Mai 2024
Dudhgryf, utilizator
1. Dvs vreti o adeverinta ca ati efectuat practica ?

2. Legea prevede ca, la solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat și certificat pentru conformitate, sau o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, astfel cum rezultă din registru și din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
Da. O adeverinta in care sa scrie urmatoarele:

Apreciere

Studentul, .......... a efectuat stagiul de practică la firma noastră .................... în perioada ………………………………… cu un cumul de 280 de ore de practică.

Apreciem activitatea sa după cum urmează:

- Disciplină ………………….

- Gradul de însușire a cunoștințelor practice…………

Deci ar trebui sa scriu eu o solicitare? Ce fel de solicitare? Si trebuie sa le trimit eu modelul de adeverinta ca sa il completeze?

Eu doar am intrebat pe mail si dupa fizic la HR, le-am explicat despre ce este vorba dar nu am scris vreun document in care sa le solicit in mod “oficial”.
Manuela Rășină, administrator
Legfea nu se refera la adeverinta de practica, ci la adeverinta de vechime.

La sfârşitul activităţii de practică, în conformitate cu programa analitică/portofoliul de practică, organizatorul împreună cu partenerul de practică efectuează o evaluare a cunoştinţelor practicantului şi îi acordă un calificativ.
Cornel Vasile, Consilier juridic
Din postarea Dvs.înțeleg că ați fost angajată la un anumit loc de muncă. De acolo ați solicitat o adeverință (verbal) cum că ați efectuat un stagiu de practică. Aici deja intervin două chestii diferite. Dacă ați fost angajată, asta nu înseamnă că ați făcut și stagiul de practică. Pentru perioada lucrată, angajatorul a procedat corect și v-a eliberat o adeverință care să ateste vechimea în muncă, (doar ați fost angajată acolo, nu?) Cât privește adeverința cu stagiul de practică, dacă nu ați făcut practică, cum să vă elibereze?

~ final discuție ~