Buna ziua, as aprecia sfatul dumneavoastra. Am inchiriat o masina pentru durata de 2 saptamani in Bucuresti, si consider ca am fost victima unei inselatorii cu acte in regula, in sensul ca firma a retinut suma de 2500 euro in plus fata de costul inchirierii sub forma unei asiguari (cea minima obligatorie, pe care orice masina in circulatie ar trebui sa o posede deja). Firma functioneaza in continuare probabil pacalind turisti si alte persoane nefamiliare cu legislatia rutiera. Politia m-a informat ca sesizarea pe care am facut-o face obiectul unui litigiu civil. Cum pot as putea fi despagubita iar ei opriti din aceasta practica?
Verificati inca o data, este posibil ca suma pe care o indicati (2500 euro) , sa fie retinuta cu titlu de garantie. pentru eventualele daune pe care dv le-ati produce masinii pe care ati inchiriat-o.
Multumesc pentru raspuns Olga! Ar fi fost bine sa fie garantia, caci aceasta situatie o puteam rezolva direct cu banca, masina fiind in perfacta stare la predare. In contract specifica foarte clar ca nu este vorba de garantie, ci este asigurare "Third party Liability Cover" cum o numesc dansii, la pretul de 655.99lei /zi