avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt in comunitate de ceva vreme.Insa acum ma confrunt ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt in comunitate de ceva vreme.Insa acum ma confrunt cu urmatorea ...

Sunt in comunitate de ceva vreme.Insa acum ma confrunt cu urmatorea problema :
>sotul ( cu care sunt casatorita de 34 ani si cu care am un copil major, la casa lui ) mi-a spune zilele trecute( pentru ca este destul de bolnav... faza terminala) ca el mai are 2 copii nelegitimi,nascuti innainte de casatoria noastra. Ups! In prezent locuim intr -un apartament lasat mostenire de parintii lui(socrii mei).Sotul este unicul lor mostenitor. Va intreb pe dvs. : ce ar trebui sa fac eu,acum, in aceasta situatie, astfel incat sa nu am probleme privind locuinta familiala mostenita de sotul meu de la parintii lui.Mentionez ca din partea copilului nostru nu voi avea probleme.Dar din partea celor doi copii(din afara casatoriei ) , cred ca voi avea probleme la o eventuala succesiune dupa sot. Ce ma sfatuiti sa fac, acum cand sotul mai este inca in viata ? Sotul imi sugereaza sa imi faca testament universal pe toate bunurile mostenite de la parintii lui( aici intra si ap. in care locuim) .Multumesc de sprijin ,
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
sotul a dezbatut succesiunea dupa parinti ? pare ca nu.
sa ii dea fiului dvs ap vostru contract de intretinere si testamt pt casa de la parinti.
3 din 17 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sotul are succesiune dupa parinti .Apartamentul mostenit de el ,este locuinta noastra actuala .Intrebarea mea era alta ! Raspunsul dvs.e pe langa subiect .
16 din 18 utilizatori consideră
acest răspuns util
Înțeleg ca sunteți supărată...sotul bolnav, v-ati trezit și ca sotul are 2 copii , dar asta nu inseamna ca trebuie sa va burzuluiti la mine ca nu ati dat detalii și ca am înțeles greșit ca sunt 2 case.
Dvs nu aveti nimic de făcut ca nu e averea dvs. Sotul poate da casa copilului dvs cu contract de intretinere, iar dvs sa va dea un drept de uzufruct.
Testament daca face, poate fi atacat de ceilalți fii.
Sunt mai pe subiect acuma?
Multumesc ca totusi ati avut rabdarea sa cititi cu atentie cerinta mea!
De aceea va rog pe dvs, sau pe alti profesionisti( avocati )moderatori sa imi mai raspunda la o intrebare :
> poate sotul sa- si imparta averea lasata de parintii lui- prin Certificat de mostenitor - printr -un testament Notarial , ,dupa cum doreste ?(Aici ma refer la sotie,copil legitim si copiilor nelegitimi ) Pentru ca mai sunt si alte lucruri ( in speta terenuri ) de impartit .Deci ,daca el hotareste ca sotia sa mosteneasca ceva,si fiecare copil cate altceva ,se poate prin testament ? Mai poate fi atacata decizia testamentarului? Am vazut ca in tarile civilizate se practica lucrul
acesta !
Multumesc de lamuriri !
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vorbiti cu un avocat, daca exista mai multe bunuri, lucrurile se pot aranja mai usor. De asemenea, trebuie stiut si alte lucruri, cum ar fi daca sunt imbunatatiri la casa aceea, cine le-a achitat,. daca se poate incheia un act in timpul vietii, ce relatie exista cu ceilalti dloi copii, daca se stie de ei etc.

Alte discuții în legătură

Mostenire, testament virginia25 virginia25 Buna ziua! As dori sa stiu ce metode sunt pentru a lasa mostenire tot ce ai copiilor tai,ma intereseaza cea mai ieftina dintre metode,cui ma adresez,daca ... (vezi toată discuția)
Impartire avere prin acordul partilor lucit lucit Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie: Parintii traiesc. Ei au o casa cumparata impreuna in care locuiesc, iar tatal are alte 2 case si terenuri la tara, ... (vezi toată discuția)
Drepturi sotie supravietuitoare tudor0211 tudor0211 Casa parinteasca e intabulata astfel.25 %eu,25% fratele meu si 50% parintii.parintii sunt decedati,iar tatal meu a lasat testament prin care ii lasa fratelui ... (vezi toată discuția)