avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Se poate sista indemnizatia crestere copil fara o ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Se poate sista indemnizatia crestere copil fara o notificare in prealabil?

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie. Urmeaza sa intru in concediul de crestere copil si sa primesc indemnizatie (calculata in baza unui contract de munca care imi va fi suspendat pe perioada celor doi ani). In paralel am venituri pasive din drepturi de autor, din opere create anterior CCC, dar care inteleg ca pot duce la sistarea indemnizatiei caz in care va trebui sa contest decizia in instanta (intrucat sunt opere anterioare pentru care nu prestez nicio activitate efectiva). Intrebarea mea este, se poate sa mi se sisteze indemnizatia fara sa fiu notificata in prealabil, astfel incat sa pot justifica provenienta acelor sume? Mi-as dori, evident, sa nu ajung pana in instanta din moment ce am documente care pot dovedi ca sunt opere anterioare CCC
Ultima modificare: Luni, 20 Mai 2024
aniaparaschiv, utilizator
Cel mai recent răspuns: aniaparaschiv , utilizator 10:34, 24 Mai 2024
Se va comunica o decizie de incetare/suspendare a platii.

Nu are relevanta data crearii acelor opere si data cand primiti banii.
Conform legii, prin excepţie, plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită se află în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:

a) primeşte diverse sume în baza legii, a contractului colectiv de muncă sau a contractului individual de muncă, acordate în perioada concediului pentru creşterea copilului, altele decât cele rezultate din desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu;

Asta ar insemna ca eu pot avea o carte publicata acum 10 ani, dar sa mi se taie indemnizatia pentru ca imi vin niste venituri pasive din ea pentru care eu nu fac nimic? Cum s-ar incadra asta la activitate desfasurata efectiv in timpul CCC? Observ ca aici a fost un caz aproape identic si raspunsul a fost altul www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ultima modificare: Vineri, 24 Mai 2024
aniaparaschiv, utilizator
Si practica AJPIS-urilor se schimba , de la o luna la alta ...... daca tot ati citi tacel topic, o recomandare era sa se adreseze si celor de la AJPIS/ANPIS, ceea ce a facut ..situatia era de acum 10 ani ...
In regula, ma voi adresa lor

~ final discuție ~