avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Unde plătesc TVA-ul după ce îl declar? Am depus ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Unde plătesc TVA-ul după ce îl declar? Am depus prima dată ...

Unde plătesc TVA-ul după ce îl declar?
Am depus prima dată declaratia D390 pentru servicii intracomunitare, dar nu știu unde și când trebuie să plătesc TVA-ul. Trebuie să primesc o notificare de plată sau cum se procedează? Vă mulțumesc! Cu stimă!
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 16:35, 23 Mai 2024
pana la 10.000 euro /an nu aveti obligatia platii TVA la serviciile electronice ( catre persoane fizice in UE ) . Si nici cod intracomunitar nu va trebuie pana atunci.
Vă rog frumos ma lamuriti cu ceva. Avand in vedere ca ETSY îmi prestează mie servicii (Etsy vinde consultatiile mele) pentru care imi emite facturi pentru comisioanele lor. Ce anume trec eu in declaratia 390? Care este de fapt baza impozabila?
pt serviciile primite de la Etsy da va trebuie cod special intracomunitar si aceste servicii se declara in D390 nu cele prestate de dvs .

Se depune si decont special de TVA 301 pe codul special de TVA si veti plati 19% la valoarea facturata ( comisionul) de ETsy catre dvs.
Dacă doresc să fac o rectificativă, fiindcă neștiind, am declarat aiurea luna trecuta (prima lună). Ce trebuie sa scriu in rectificativă! Multe mulțumiri!
Rectificativa la ce declaratie ?