avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara, Vin cu o intrebare, imi cer scuze daca a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara, Vin cu o intrebare, imi cer scuze daca a mai fost ...

Buna seara,
Vin cu o intrebare, imi cer scuze daca a mai fost subiectul acesta dar eu nu am gasit ceva similar.
Concret: La data de 19.05.2024 aveam acumulate 12 puncte penalizare/ permis auto. In aceeasi data (19.05.2024) am mai luat 4 puncte (total 16 dupa calculele mele). Am fost astazi 21.05.2024 la serviciul rutier si la o verificare au reiesit 14 puncte, dar mi-a spus ofiterul de serviciu ca probabil ultimele 4 inca nu au fost introduse in sistem (urmeaza).
Intrebare: daca fac contestatie la pvcsc (ultimul), contestatie la care (parerea mea) sunt sanse minime sa fie anulat pcvsc, probabil ca pana la decizia definitiva nu se aplica suspendarea, dar daca de exemplu decizia definitiva imi va fi defavorabila si pronuntarea ar (de ex in luna septembrie) fi la o data la care deja au expirat cele 12 puncte, se dispune totusi suspendarea dreptului de a conduce intruct pe 19.05.2024 acumulasem 16 puncte sau in cazul in care nu mai acumulez nici un punct voi ramane cu cele 4 in urma respingerii plangerii?
Multumesc pentru eventuale raspunsuri avizate!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Odata cu respingerea plangerii contraventionale veti reveni la situatia din data de 19-05-2024 asa ca vor fi peste 15 puncte. Pentru ca nu este suspendata doar executarea ultimei sanctiuni ci, odata cu ea e suspendata si acumularea de peste 15 puncte din data de 19-05-2024. Asadar dupa ce e respinsa plangerea se va constata ca in data de 19-05-2024 ati acumulat peste 15 puncte si ca urmare vi se suspenda dreptul de a conduce pentru 30 de zile sau 60 de zile, daca sunteti "recidivist" si e a doua oara in 12 luni.
Multumesc Adalbert-Gabriel-Gazdovici, a mai trecut cineva printr-o situatie similara?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, desigur ca au mai trecut destui prin astfel de situatii. Trebuie sa va linistiti un pic cu condusul si sa aveti in vedere ca scopul tuturor celor care conduc este sa ajunga in siguranta din punctul A in punctul B.

~ final discuție ~